עלייה ברמות הטרופונין הלבבי קשורה לתוצאות שליליות בחולים הסובלים מהלם ספטי (Int J Cardiol)

ממחקר חדש עולה שרמות גבוהות של טרופונין I (cTnI) מנבאות פגיעה בתפקוד הלב ותוצאות קליניות שליליות בחולים הסובלים מהלם ספטי.

במטרה להעריך את ה- predictive value של cTnI עקבו החוקרים אחרי 37 חולים רצופים שאושפזו עקב הלם ספטי. רמות הטרופונין נמדדו בעת הכניסה למחקר ולאחר 24 ו-48 שעות.

ל-16 מהחולים (43%) היו רמות cTnI גבוהות (1.0 ng/mL ומעלה). בהשוואה לשאר החולים נמצא שלחולים עם רמות הטרופונין הגבוהות היתה סבירות גבוהה יותר להזדקק לטיפול אינוטרופי וואזופרסורי, ציון ה- APACHE שלהם היה גבוה יותר, באקו לב היו להם יותר הפרעות בתנועתיות הדופן, ה- ejection fraction שלהם היה נמוך יותר והם סבלו מתמותה מוגברת. חולים אלו גם שהו יותר זמן ביחידה לטיפול נמרץ לבבי.

מתוצאות המחקר הסיקו החוקרים שבאמצעות בדיקות יומיומית של רמות cTnI בדם ניתן להדגים נזק לשריר הלב בחולים הסובלים מהלם ספט. עוד הם הוסיפו שערכים גבוהים של טרופונין מנבאים פרוגנוזה רעה יותר הן מבחינת חומרת הזיהום והן מבחינת התמותה.     

Int J Cardiol 2004;95:13-17

לידיעה

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|14/10/2026

המאמר סוקר את העדויות העדכניות ביותר בנוגע ליעדי לחץ דם סיסטולי, תוך התמקדות בשאלה האם יעד אינטנסיבי (פחות מ־120 מ”מ כספית) עדיף על היעד הסטנדרטי (פחות מ־140) עבור אוכלוסיות רחבות, כולל חולי סוכרת וקשישים?

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

מקור: aua journals
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|27/09/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את הבטיחות ואת היעילות של שימוש באדי מים לצורך אבלציה של רקמת ערמונית בקרב גברים עם סרטן ערמונית מקומי (PCa) בדרגת סיכון בינוני במעקב של 12 חודשים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן