אנברל ורמיקייד משפרות איכות חיים של חולי פסוריאזיס

דיווח נוסף על יעילותם של האנברל ( Etanercept ) והרמיקייד (  Infliximab ) בשיפור איכות חיי חולי הפסוריאזיס. שתי התרופות מקבוצת חוסמי ה- TNF אושרו לאחרונה בארה”ב לפסוריאטיק ארתריטיס, RA , ו- ankylosing spondylitis . 

כעת נבחנות התרופות גם לטיפול בפסוריאזיס. בכנס ה-62 של האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה הוצגו מס’ עבודות בנושא.

במחקר שנערך באנברל באופן כפול סמיות ורב מרכזי השתתפו 652 מטופלים שחולקו למס’ קבוצות טיפול במינונים שונים של אנברל (בין 25 מ”ג לשבוע ועד 50 מ”ג פעמיים בשבוע) ופלצבו.

בוצעה מדידה של איכות החיים (מדד HRQOL ) ע”י שימוש במדד הדרמטולוגי לאיכות חיים (DLQI ) . המחקר הגדיר שיפור של 5 נקודות ב- DLQI (הטווח הוא בין 0 ל-30) כשיפור קליני.

בקבוצה שטופלה באנברל שיעור גבוה יותר של החולים השיג שיפור קליני כבר בשבועיים הראשונים (למעט קבוצת המינון הנמוך של 25 מ”ג לשבוע). לאחר 12 שבועות שיעור התגובה החיובי הגיע ל- 71% לקבוצה שטופלה ב- 50 מ”ג פעמיים בשבוע, ו – 64% בקבוצה שטופלה ב- 25 מ”ג פעמיים בשבוע. התוצאות היו מובהקות סטטיסטית.

השגה של שיפור קיצוני לפיו החולה הגדיר את מצבו כ”לא מושפע כלל מהפסוריאזיס” הושגה בקרב 24% מקבוצת ה-50 מ”ג פעמיים בשבוע, ו- 12% בקרב הקבוצה שקיבלה 25 מ”ג פעמיים בשבוע.

מסקנת החוקרים הייתה שהטיפול באנברל משיג שיפור משמעותי ומובהק באיכות חיי החולים.

תוצאות דומות ואפילו עדיפות הושגו במחקר נוסף שנערך עם אנברל, שם גישת הטיטרציה הייתה הפוכה: התחלה במינון גבוה של 50 מ”ג פעמיים בשבוע, וירידה הדרגתית ל-25 מ”ג פעמיים בשבוע.

 AAD 62nd Annual Meeting: Abstracts P602, P618, P566. Presented Feb. 6, 2004.

לדיווח במדסקייפ

כאמור, גם הטיפול ברמיקייד נמצא יעיל בפסוריאזיס. אותה קבוצת חוקרים בדקה את השימוש ברמיקייד בקרב חולי פסוריאזיס במצב קשה. גם כאן נעשה שימוש במדד ה- DLQI .

שיעור השינוי החציוני בדד ה- DLQI היה בין 84% ל- 91% למינונים של 3 ו-5 מ”ג/ק”ג בהתאמה, לעומת אי שינוי בקבוצת הפלצבו. החוקרים מציינים בהתפעלות שבמונחי ה- PASI ( ראשי תיבות  של Psoriasis Area and Severity Index ) התוצאות הן נפלאות.

החוקרים הדגישו את העובדה שמדובר במחלה קשה הפוגעת באיכות החיים ולכן לתוצאות הטובות חשיבות רבה. ההערכה היא שבארה”ב יש כ- 4.5 מיליון חולי פסוריאזיס, מהם רק 10% חולים קשים -בינוניים. יש איפוא מאות אלפי חולים בארה”ב (בישראל יש להניח שכמה אלפים) שיוכלו להנות מהטיפול בתרופות אלה, אך נראה שהמגבלות של העלות מצד אחד, ומחסור בדרמטולוגים עשויים לפגוע במימוש פוטנציאל זה, מציינים החוקרים.

מחקר זה הוצג גם הוא בועידה:  AAD 62nd Annual Meeting: Abstract P7. Presented Feb. 7, 2004.

לדיווח במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

מקור: aua journals
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|27/09/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את הבטיחות ואת היעילות של שימוש באדי מים לצורך אבלציה של רקמת ערמונית בקרב גברים עם סרטן ערמונית מקומי (PCa) בדרגת סיכון בינוני במעקב של 12 חודשים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/09/2026

הטיפול בשבץ איסכמי עם ליבת שבץ גדולה (Large Ischemic Core) מעורר דיון רב בשנים האחרונות. המחקר בחן כיצד נוכחות של “אי התאמה” (Mismatch) – כלומר פער בין אזור המוח שכבר ניזוק באופן בלתי הפיך לבין אזור המוח שעדיין ניתן להצלה (Penumbra) – משפיעה על סיכויי ההחלמה של המטופל לאחר צנתור מוח, והאם חשיבות הפער הזה משתנה ככל שחולף הזמן מתחילת התסמינים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן