מנהל המזון והתרופות האמריקאי יאסור על מכירת סיגריות אלקטרוניות בטעמים בחנויות נוחות בארצות הברית (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי הודיע על הגבלה גורפת חדשה על מוצרי טבק בטעמים, כולל סיגריות אלקטרוניות הנפוצות בקרב בני נוער, בניסיון למנוע דור חדש של מכורים לניקוטין.

משמעות ההודעה הינה כי ניתן יהיה למכור סיגריות אלקטרוניות בטעם טבק, מנטה ומנטול בלבד במרבית החנויות. סוגים אחרים של סיגריות בטעמי פירות או טעמים מתוקים יימכרו כעת רק בחנויות עם הגבלת גיל, או דרך חנויות ברשת האינטרנט הכוללות אישורי בקרת גיל.

הסוכנות מתכננת גם לדרוש איסור על סיגריות מנטול וכן סיגריות בטעמים.

מהסוכנות נמסר כי הצעדים נועדו למנוע מצעירים להמשיך להשתמש בסיגריות אלקטרוניות, צעד אשר עשוי להוביל בהמשך לעישון סיגריות רגילות. הצעדים נועדו למנוע מאוסף הילדים הללו, המצויים בסיכון להפוך למעשנים בעתיד, להמשיך ולסבול מהתחלואה והתמותה הכרוכות בעישון סיגריות.

ממנהל המזון והתרופות האמריקאי נמסר כי הם ניצבו בפני לחץ כבד לפעול כנגד סיגריות אלקטרוניות, לאור הפופולאריות הגואה שלהן בקרב צעירים בארצות הברית. מהנתונים שפורסמו לאחרונה עלה כי חלה עליה של 78% בהיקף השימוש בסיגריות אלקטרוניות בקרב תלמידי תיכון במהלך 30 הימים האחרונים, בהשוואה לשנה הקודמת.

למעלה משלושה מיליון תלמידי תיכון, או למעלה מ-20% מכלל תלמידי התיכון בארצות הברית, השתמשו במוצרים אלו, כמו גם 570,000 תלמידי חטיבה.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

מקור: Baus
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|31/05/2026

רובנו חונכנו שבגברים ‘בדיקת האצבע’, בדיקה רקטלית של הערמונית, היא חלק ממערכת של גילוי מוקדם של סרטן הערמונית, אולם בשנים האחרונות ירדה בדיקה זו מחשיבותה

סיכום מחקר KEYNOTE-689: פמברוליזומאב (Pembrolizumab) (Keytruda) כטיפול פרי־אופרטיבי

סיכום מחקר KEYNOTE-689: פמברוליזומאב (Pembrolizumab) (Keytruda) כטיפול פרי־אופרטיבי

מקור: NEJM
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|13/05/2026

מחקר פאזה III, אקראי ורב־מרכזי זה בחן את היעילות ואת הבטיחות של מתן חוסם ה־PD-1, פמברוליזומאב (קיטרודה), בשילוב עם הסטנדרט הטיפולי המקובל (ניתוח + קרינה או כימותרפיה) עבור חולים עם HNSCC נתיח בשלב III או IVA

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן