המלצות חדשות מטעם ה-USPSTF למניע נפילות תומכות בפעילות גופנית ולא בתוספי ויטמין D (מתוך JAMA)

המלצות עדכניות מטעם ה-USPSTF (US Preventive Services Task Force) ממשיכות לתמוך בפעילות גופנית והתערבויות מולטי-פקטוריאליות למניעת נפילות במבוגרים בגילאי 65 שנים ומעלה, אך ממליצים כנגד תוספי ויטמין D, כך על-פי שתי הצהרות שפורסמו בכתב העת JAMA.

ההנחיות החדשות ממשיכות בהמלצה בדירוג B בנוגע להתערבויות פעילות גופנית, שמשמעותה כי על רופאים להציע או לספק את ההתערבות וכי ישנה דרגת ודאות גבוהה כי התועלת מתונה, או שישנה דרגת ודאות מתונה כי התועלת מתונה עד משמעותית.

צוות המשימה קבע המלצה בדירוג C להצעה סלקטיבית של התערבויות מולטי-פקטוריאליות, עדות לכך שלהתערבות זו תועלת מתונה בחלק מהמטופלים.

מנגד, ה-USPSTF ממליץ כעת כנגד מתן תוספי ויטמין D למניעת נפילות, עם המלצה בדירוג D. דירוג המלצה זה משמעו כי צוות המשימה אינו מעודד את הטיפול בשל דרגת ודאות בינונית או גבוהה כי אין לכך תועלת או כי הנזק עולה על התועלת. מדובר בשינוי בהמלצה משנת 2012 אז נטילת התוספים זכתה לדירוג המלצה B.

השינוי בהמלצה בנוגע לתוספים נובע בחלקו מכך שה-USPSTF לא לקח בחשבון מטופלים הנוטלים את התוספים בשל חסר ויטמין D בהמלצה הנוכחית, אך כלל מטופלים אלו בשנת 2012.

סקירת עדויות נלווית כללה 62 מחקרים אקראיים, עם סך כולל של 35,058 משתתפים, במטרה לבחון את ההשפעות של שבע התערבויות, תוך דגש על שלוש התערבויות: 26 מחקרים בחנו גישות מולטי-פקטוריאליות, 21 מחקרים בחנו פעילות גופנית ושבעה מחקרים בחנו תוספי ויטמין D. התערבות מולטי-פקטוריאלית ופעילות גופנית לוו בתועלת עם נזקים מינימאליים, אך לתוספי ויטמין D היו תוצאות מעורבות, כאשר מחקר אחד העיד על עליה בנפילות, במספר הנופלים ובפציעות.

צוות המשימה קבע כי אין מספיק עדויות להערכת המאזן של התועלת והנזק של תוספי ויטמין D וסידן לבד או במשלב, למניעת נפילות בגברים ונשים לאחר-מנופאוזה ללא תסמינים. בדומה, המומחים קבעו כי אין די עדויות להערכת המאזן בין התועלת והנזק של התוספים בנשים לאחר-מנופאוזה במינונים של מעל 400 יחידות ביום של ויטמין D ו-1,000 מ”ג ביום של סידן. המומחים המליצו כנגד תוספים של ויטמין D במינון של עד 400 יחידות ביום וסידן במינון של עד 1,000 מ”ג ביום באוכלוסיה זו.

עם זאת, צוות המשימה מצא עדות מספקת המאשרת סיכון מוגבר לאבני כליות עם משלב ויטמין D ותוספי סידן, ללא עדות להיארעות מוגברת של מחלות לב וכלי דם עם תוספי ויטמין D.

JAMA. Published online April 17, 2018

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן