עדכון מה-FDA אודות הסיכון לתפקודי הכבד תחת שימוש בדיקלופנאק, לרבות בג’ל

הודעה משותפת מה-FDA וחברת נוברטיס נשלחה היום למומחי בריאות ובה ניתן עדכון על המידע הרישומי הנוגע להשפעה על הכבד של כלל התכשירים המכילים diclofenac sodium כולל וולטרן ג’ל . (בהמשך להודעות על עדכון המידע בתכשירי הדיקלופנאק האחרים).

ע”פ ההודעה קיימים דיווחים של לאחר שיווק על מקרים של רעלנות לתאי כבד (hepatotoxicity ) במהלך החודש הראשון לטיפול בדיקלופנאק , אך אלה יכולים להתרחש גם בכל זמן אחר בהמשך.

נתונים של לאחר שיווק כוללים מקרים של תגובות כבדיות חמורות, כולל נמק כבדי, צהבת, הפטיטיס סוער עם וללא צהבת, וכשל כבדי.

חלק מהדיווחים הסתיימו באופן פטאלי או בהשתלת כבד.

רופאים מתבקשים לבצע מדידת אינזימי כבד (transaminases ) באופן תקופתי במטופלים המקבלים טיפול ארוך טווח בדיקלופנאק. הזמן האופטימלי לביצוע בדיקת תפקודי הכבד הראשונה אינו ידוע. בהתבסס על מידע קליני ונסיון של לאחר שיווק, אינזימי כבד צריכים להמדד בתוך 4 עד 8 שבועות לאחר תחילת הטיפול בדיקלופנאק.  

למכתב המלא שנשלח ע”י ה-FDA נא להקליק כאן

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

תוצאות טיפול בתאי גזע מזנכימאליים בדיספלזיה ברונכו־פולמונרית (BPD) בפגים

תוצאות טיפול בתאי גזע מזנכימאליים בדיספלזיה ברונכו־פולמונרית (BPD) בפגים

מקור: Stem Cells International
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|03/02/2026

מתוצאות מחקר חדש עולה כי מתן עד ארבעה מחזורי טיפול בתאי גזע מזנכימאליים עשוי להיות יעיל כטיפול בפגים עם BPD חמור. בנוסף, השימוש בתאי גזע מזנכימאליים עשוי להוביל לשיפור בסיבוכי פגות נוספים.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן