שיקום ביתי יעיל כמו שיקום מוסדי לשיפור תפקוד גפה עליונה לאחר אירוע מוחי (Clin Rehabil)

 במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Rehabilitation מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם מגבלה בתפקוד מוטורי של גפה עליונה לאחר אירוע מוחי, ההשפעות של אימונים ביתיים הממוקדים בהתאוששות פעילות מוטורית של גפה עליונה, מיומנות ופעילות דומות לאלו שתוארו בעקבות שיקום במרכז ייעודי.

 במסגרת הסקירה השיטתית ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות של אימונים ביתיים אל מול אימונים במסגרת מרכז ייעודי לשיפור גפה עליונה משותקת לאחר אירוע מוחי. הם ערכו חיפוש במאגרי AMED, MEDLINE, EMBASE CINAHL, Cochrane, PsycINFO ו-PEDro.

 הסקירה התמקדה במחקרים אקראיים שכללו מבוגרים בכל נקודת זמן לאחר אירוע מוחי. ההתערבות הניסיונית הייתה אימונים ביתיים אל מול אימונים במסגרת מרכז ייעודי. התוצאים שנבחנו כללו הערכות כוח, התאוששות מוטורית, מיומנות ופעילות.

 הסקירה כללה שמונה מחקרים עם 488 משתתפים. מרבית המחקרים (63%) כללו התערבויות תחת השגחה חלקית (השגחה בהיקף של 3-43%) ושלושה מחקרים כללו השגחה מלאה. מטה-אנליזה העידה על עדויות באיכות בינונית-עד-גבוהה לפיהן שיקום ביתי ושיקום מוסדי הדגימו השפעות דומות מבחינת התאוששות מוטורית (הבדל ממוצע של 1.4 נקודות; רווח בר-סמך 95% של 0.9- עד 3.8), מיומנות או תפקוד גפה עליונה (הבדל ממוצע של 0.1 נקודות, רווח בר-סמך 95% של 0.2- עד 0.4). ההשפעות על כוח הגפה גם היו דומות, אך איכות העדויות הייתה נמוכה.

 ממצאי המחקר מעידים כי שיקום ביתי יעיל כמו שיקום מוסדי לשיפור התפקוד המוטורי ומגבלות בתפקוד גפה עליונה בחולים לאחר אירוע מוחי.

 

Clin Rehabil. 2022 Aug 25

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הערך הפרוגנוסטי של בדיקות אלקטרודיאגנוסטיות בשיתוק על שם Bell בדרגה בינונית

הערך הפרוגנוסטי של בדיקות אלקטרודיאגנוסטיות בשיתוק על שם Bell בדרגה בינונית

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|21/10/2026

מטרת המחקר הייתה לכמת את הערך הפרוגנוסטי הנוסף של הממצאים האלקטרודיאגנוסטיים, מעבר לדרגת H-B הראשונית, בניבוי ההחלמה משיתוק על שם Bell לאחר שישה חודשים, לרבות בחולים עם שיתוק בדרגה בינונית

השתלת תומכן בסינוס הוורידי (Stenting) לעומת דלף חדרי־צפקי (Shunt) לטיפול ביתר לחץ דם תוך־גולגולתי אידיופתי: ניתוח השלכות עלויות משוקלל לפי מדדי נטייה (Propensity Score).

השתלת תומכן בסינוס הוורידי (Stenting) לעומת דלף חדרי־צפקי (Shunt) לטיפול ביתר לחץ דם תוך־גולגולתי אידיופתי: ניתוח השלכות עלויות משוקלל לפי מדדי נטייה (Propensity Score).

מקור: JNIS
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|20/10/2026

המחקר נועד להשוות בין שתי הפרוצדורות הללו מבחינת יעילות קלינית, שיעור סיבוכים ועלויות כלכליות למערכת הבריאות לאורך זמן

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|14/10/2026

המאמר סוקר את העדויות העדכניות ביותר בנוגע ליעדי לחץ דם סיסטולי, תוך התמקדות בשאלה האם יעד אינטנסיבי (פחות מ־120 מ”מ כספית) עדיף על היעד הסטנדרטי (פחות מ־140) עבור אוכלוסיות רחבות, כולל חולי סוכרת וקשישים?

טרמטיניב (Trametinib) הפחית דימומים תוך־מוחיים ומעבר אנדותלי־למזנכימלי במלפורמציות עורקיות־ורידיות מוחיות המושרות על ידי מוטציית KRASG12V בעכברים

טרמטיניב (Trametinib) הפחית דימומים תוך־מוחיים ומעבר אנדותלי־למזנכימלי במלפורמציות עורקיות־ורידיות מוחיות המושרות על ידי מוטציית KRASG12V בעכברים

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|11/10/2026

המחקר בדק אם עיכוב של מסלול MAPK/ERK באמצעות התרופה טרמטיניב (מעכב MEK) יכול למנוע את התפתחות הנגעים ולצמצם את תופעת ה־EndMT (מעבר אנדותלי-למזנכימלי), תהליך שבו תאי דם מאבדים את זהותם ותורמים לחולשת כלי הדם

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן