השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

מטרת המחקר הפרוספקטיבי הייתה להשוות את PIVKA-II (Proteins Induced by Vitamin K Absence or Antagonist-II) ורמות PT-INR בתינוקות שקיבלו שני משטרי טיפול מונע בוויטמין  K פומי.

מדגם המחקר כלל 119 יילודים בריאים במרכז אחד, אשר קיבלו סירופ של וויטמין K (2 מ”ג). התינוקות חולקו למשטר שכלל שלוש מנות טיפול (56 יילודים) בלידה, בגיל חמישה ימים ובגיל חודש, או למשטר שכלל 13 מנות טיפול (63 יילודים) שקיבלו ויטמין K בלידה ולאחר מכן כל שבוע למשך 11 שבועות.

מהנתונים עולה כי מתן 13 מנות ויטמין K פומי הפחית משמעותית את PIVKA-II והפחית מדדי PT/INR לאחר חודש, הן בתינוקות שניזונו מהנקה (PIVKA-II: ירידה מ-18 mAU/mL ל-16 mAU/mL, p=0.02; PT/INR: ירידה מ-1.37 ל-1.13, p<0.001) והן בתינוקות שניזונו מפורמולה (PIVKA-II: ירידה מ-18 mAU/mL ל-15 mAU/mL, p=0.01; PT/INR: ירידה מ-1.54 ל-1.24, p<0.001), בהשוואה למדדים ההתחלתיים בגיל חמישה ימים.

משטר טיפול שכלל שלוש מנות של ויטמין D לא הביא לשינוי משמעותי ברמות PIVKA-II והביא לשיפור במדדי PT/INR (2.00-1.50, p<0.01) רק בתינוקות שניזונו מפורמולה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מצביעים על השפעה גדולה יותר על פרופיל הקרישה עם מתן 13 מנות טיפול פומי בוויטמין K לעומת מתן שלוש מנות בלבד.

 

J Perinatol, Apr 27, 2024

הערות עורך:

ממחקר זה עולה כי מתן ויטמין K פומי לפי הנחיות משרד הבריאות להורים המסרבים לתת ויטמין K IM יעיל פחות ממשטר של מתן ויטמין K פומי אחת לשבוע במשך 11 שבועות לאחר הלידה. לפחות בשיפור תפקודי הקרישה בילודים אלה. יש לשקול האם יש מקום לשנות את ההמלצות הטיפוליות למתן ויטמין K פומי לילדי הורים המסרבים למתן ויטמין K IM.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

1 תגובות
  • M

    Michael schimmel

    20.5.2024

    אני בספק רב אם הורים יתמידו ויתנו 13 מנות של וויטמין K. הרעיון יפה אך לא ישים.
    מיכאל שימל

מאמרים

מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2024

כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

אי-הבנות נפוצות לגבי סטטינים (MDedge)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|26/08/2024

בכתבה ב- MDedge דנו באי-הבנות נפוצות לגבי סטטינים ותואר תיאור מקרה של מטופלת עם תסמונת כלילית חריפה וחשבה להפסיק את הסטטין בגלל תופעות לוואי. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

מה משמעות המחשבון החדש להערכת תחלואה קרדיו-וסקולרית? (Internal Medicine JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/08/2024

מחקר חדש שפורסם ב-Internal Medicine JAMA השווה בין שני מחשבוני סיכון קרידו-וסקולרים ל-10 שנים, מחשבון ה-PCE ומחשבון ה-PREVENT והראה הבדל משמעותי ביניהם. יהונתן ניסן משתף את המחקר בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן