שכיחות גבוהה של מוטאציות BRCA2 במקרים של לימפומה בילדות (JAMA Oncol)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Oncology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים מהם עולה כי מוטאציות BRCA2 היו נפוצות יותר פי חמש בילדים עם לימפומה שאינה הודג’קין, בהשוואה לקבוצת ביקורת.

לדברי החוקרים, למרות שייתכן והממצאים החדשים נראים כחדשות רעות, האפשרות לזהות מוטאציות BRCA2 בשלב מוקדם עשויות לספק לאנשי צוות רפואי להתכונן מראש ולעקוב אחר החולים הצעירים הללו מגיל צעיר.

החוקרים השלימו ריצוף של כל הגנום של 1,380 משתתפים ששרדו לימפומה בילדות ובגיל ההתבגרות והשוו את התוצאות אל מול אלו שתועדו במבוגרים ללא-ממאירות במאגר Genome Aggregation Database. מהנתונים עלה כי מוטאציות BRCA2 היו נפוצות יותר פי חמש באלו ששרדו לימפומה שאינה-הודג’קין בילדות.

החוקרים מודעים לכך שממצאי המחקר מעידים על קשר ולא בהכרח על סיבתיות. הם עובדים כעת להערכת השינויים הגנטיים בדגימות גידול משורדים של לימפומה שאינה הודג’קין, כאשר מטרתם היא להבין כיצד מוטאציות BRCA2 מובילות להתפתחות לימפומה.

ישנה חשיבות רבה לייעוץ גנטי ובדיקות BRCA2 בכל השורדים של לימפומה שאינה הודג’קין בילדות, בפרט במקרים בהם ישנה היסטוריה משפחתית של ממאירויות המרמזות למעורבות BRCA2. קיים סיכוי גבוה כי המטופל יימצא חיובי למוטאציות ובמקרים אלו ניתן להציע מעקב אחר ממאירויות שנקשרו עם BRCA2, דוגמת סרטן שד ושחלות, ולייעץ בנוגע לגישות להפחתת הסיכון לממאירות.

JAMA Oncol. Published online July 25, 2019

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן