הדרכת הורים כיצד לתקשר עם ילדים אוטיסטים מובילה להקלה בחומרת התסמינים (Lancet)

הדרכת הורים כיצד לתקשר באופן יעיל יותר עם ילדיהם האוטיסטים עשויה לסייע בהפחתת חומרת תסמיני אוטיזם, עם השפעות הנותרות לאורך פרק זמן ממושך, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Lancet במהלך חודש אוקטובר.

מחקר PACT (Preschool Autism Communication Trial) הינו מחקר אקראי-מבוקר להערכת כישורי תקשורת חברתית של ההורים לילדים אוטיסטים בגילאי 2-4 שנים. החוקרים בחנ ו את מדדי CSS (Comparative Severity Score) מסולם ADOS (Autism Diagnostic Observation Schedule), DCMA (Dyadic Communication Assessment Measure) והערכת תפקודי שפה.

121 מבין 152 המשתתפים במחקר (80%), כולל 59 חולים (77%) מאלו בקבוצת ההתערבות לעומת 62 חולים (83%) מאלו בקבוצת הטיפול הסטנדרטי היו במעקב והסכימו להשלמת הערכה בין יולי, 2013, ועד ספטמבר, 2014. גיל המשתתפים הממוצע בעת המעקב עמד על 10.5 שנים.

החוקרים מדווחים על הבדלים בין הקבוצות לטובת קבוצת ההתערבות במדדי ADOS CSS בתום הטיפול (גודל השפעה של 0.64), עם ירידה כוללת בחומרת התסמינים לאורך כל תקופת המחקר והמעקב. ההבדלים בין הקבוצות במדדי DCMA הדגימו הבדלים מובהקים סטטיסטית והיו משמעותיים לאורך תקופת המחקר. החוקרים לא זיהו הבדלים בין הקבוצות בתפקודי השפה במהלך המעקב.

החוקרים כותבים כי מדובר בממצאים הראשונים שהדגימו הפחתה ארוכת-טווח בתסמיני הפרעה בספקטרום של אוטיזם במסגרת מחקר אקראי-מבוקר להערכת התערבות מוקדמת.

Lancet. Published online October 25, 2016

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שימוש בפרצטמול במהלך היריון והסיכון להפרעת מהספקטרום של אוטיזם או הפרעת קשב וריכוז בצאצאים

שימוש בפרצטמול במהלך היריון והסיכון להפרעת מהספקטרום של אוטיזם או הפרעת קשב וריכוז בצאצאים

מקור: BMJ
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים על תוצאות הסקירה המקיפה של העדויות בספרות הרפואית מהן עולה כי ייתכן שקיים קשר בין שימוש בפרצטמול בהיריון ובין הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם או הפרעות קשב וריכוז בצאצאים

המצאות על הספקטרום האוטיסטי ו-CMV מולד (PEDIATRICS)

המצאות על הספקטרום האוטיסטי ו-CMV מולד (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/06/2024

מחקר חדש שפורסם לאחרונה ב-PEDIATRICS, בדק את הקשר בין מחלת cCMV לבין המצאות על הספקטרום האוטיסטי (ASD). ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן