ילדים

טיפולי רפואה משלימה לילדים על הרצף האוטיסטי; מאמר אורח מאת ד”ר מוטי לוי, הרופא הראשי של כללית רפואה משלימה

ניתן להקל על שגרת חייהם של הילדים וקרובי המשפחה באמצעות טיפולים שונים המותאמים גם לנרתעים ממגע או אלו המתקשים לתקשר.

אוטיזם (ASD) היא הפרעה התפתחותית שמקורה במוח והיא מקשה על יכולות הלמידה והתקשורת של הילדים עם הסביבה. ההפרעה נמדדת על פני רצף ארוך של תפקוד גבוה או נמוך, מה שמשליך גם על אופי הטיפול. בדומה לרפואה המערבית המייצרת תוכנית טיפולית רב מקצועית, גם לרפואה המשלימה יש דרכים רבות לסייע לילדים על הרצף האוטיסטי ולקרוביהם.
אחד המאפיינים הבולטים של ילדים עם אוטיזם בדרגות שונות הוא הרתיעה והקושי להתמודד עם מגע.

 לילדים כאלה ניתן להציע אחת או יותר משיטות הטיפול ללא מגע:

• הומאופתיה תרופות הומאופתיות מבוססות צמחים או מינרלים שיסייעו לילדים בהפחתת סטרס ובהתמודדות עם מעברים ותסכולים.

• נטורופתיה נועדה לסייע באחד ההיבטים שמאפיינים ילדים על הרצף והוא אכילה בררנית. בסדרת מפגשים בונים תפריט מותאם בו חושפים את המטופלים בהדרגה למזונות שונים, ומעניקים גם טיפול בצמחי מרפא או תוספי תזונה נוזליים בהתאמה אישית כדי לחפות על חוסרים תזונתיים. הזנחה של נושא התזונה וחוסרים תזונתיים עשויה להשפיע גם על הבריאות הכללית, לכן ההמלצה היא לתת תמיד התייחסות לפן זה בתוכנית הטיפול.
• פרחי באך לאחר מפגש אישי הכולל תשאול וייעוץ עם המטופל או קרוביו מעניקים מרשם לבקבוקים המכילים תרכובת של תמציות פרחים בהתאמה אישית שיוכלו ללוות ואף להעצים טיפול תרופתי, ולסייע לבעיות איתן מתמודדים הילדים.

• ביופידבק טיפול חווייתי הניתן לילדים מגיל 8 ומעלה ומבוסס על חיבור של הגוף למחשב שיודע לקבל משוב מהגוף. בעזרת המשוב הגופני יכולים המטפלים ללמד טכניקות שיסייעו לילדים על הרצף להשיג יותר שליטה רצונית בתגובותיהם לטריגרים מהסביבה, ומסייע גם בהפחתה בהתפרצויות זעם ובחרדות, תקשורת מותאמת יותר עם הסביבה, התמודדות עם מגע חיצוני וייזום של מגע ובעיות מעולם הקשב והריכוז.

• שיטת פלדנקרייז השיטה הישראלית מומלצת למבקשים לפתח תודעת גוף גבוהה יותר, ועוזרת לילדים להכיר ולהשתמש טוב יותר בגופם. הטיפול מבוצע בדרך משחקית ולעיתים גם באמצעות מגע.

לילדים המסוגלים להכיל מגע ניתן להציע טיפולים נוספים עם יתרונות שונים ומגוונים:

• שיאצו טיפול שנעשה בביגוד מלא על מזרון או על מיטת טיפולים שבו מבצעים לחיצות על גבי ערוצי האנרגיה בגוף (מרידיאנים) כדי להגיע לאיזון פנימי ולשפר תפקודים. שיאצו יכול לעזור להפחית את התנועות החזרתיות הנפוצות אצל ילדים עם אוטיזם, את חוסר השקט וגם בעיות עיכול או בעיות קוגניטיביות אחרות.

• אוסטאופתיה לידה טראומתית יכולה להוות את אחד הגורמים להופעה של אוטיזם. האוסטאופתיה מסייעת במצבי ליקוי מכני, ונחשבת לשיטת טיפול בטוחה כבר לאחר הלידה, וזאת גם הסיבה שכדאי לפנות לטיפול אוסטאופתי לצד הטיפול של רופא הילדים כבר בימים ובשבועות הראשונים לחיים כדי לשחרר חסמים וחסימות באמצעות מגע עדין באזור הגולגולת.

• רפלקסולוגיה הטיפול הרפלקסולוגי הוא דרך ללמד מגע ילדים על הרצף האוטיסטי, הטיפול הוא למעשה תהליך שבו לומד המטופל על היכולת לשלוט בגופו, לומד לתקשר עם המטפל/ת ברפלקסולוגיה ועם הסביבה. לטיפול אפקט מרגיע והוא נחשב טיפול מומלץ בהפחתת חרדות וסטרס. לילדים שנרתעים ממגע ישיר נציע טיפול באמצעות בד או מגבת, ובהמשך בעזרת שמן מתאים.

• דיקור סיני בסדרת מפגשי טיפול נשאף להעניק לילדים סיוע בבעיות שינה, להפחית התפרצויות זעם בדגש על מצבי קיצון. זאת נעשה בעזרת אבחון בראי הרפואה הסינית שיאתר היכן נמצא חוסר איזון בגוף וטיפול משולב בדיקור, תזונה וצמחי מרפא להשבת האיזון, לסילוק של לחות חמה המקשה על התפקוד ובהזנה של צ’י (אנרגיה) לאיברי המטרה. הטיפול יכול להרגיע את הילד, להעניק שינה טובה יותר, פחות התפרצויות זעם, אכילה מסודרת יותר וגם יכולת מוגברת להרגיע את הילד במצבי קיצון.

הטיפול בילדים ובמבוגרים על הרצף האוטיסטי משתנה ממטופל למטופל ויכול להכיל שיטת טיפול אחת או שילוב של כמה שיטות, מיקוד בשיטה כזו או אחרת, סדרה מרתונית של מפגשים או מספר מועט של טיפולים ולאחריהם טיפולי תחזוקה. כדי להגיע להקלה והשיפור אותו אתם מחפשים המלצתי היא לפנות לרופא מייעץ ברפואה משלימה אשר יבנה תוכנית טיפול מותאמת אישית.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

  • צריכת חלבון סויה לפני השינה עשויה לשפר את איכות השינה (מתוך כנס NUTRITION)

    צריכת חלבון סויה לפני השינה עשויה לשפר את איכות השינה (מתוך כנס NUTRITION)

    צריכה גבוהה יותר של חלבון, בפרט סויה, כחצי שעה לפני השינה מלווה בשיפור איכות השינה בקשישים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס NUTRITION. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עם הגיל חלה ירידה באיכות השינה, כאשר איכות שינה ירודה מלווה במכלול סיכונים רפואיים, כולל סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם. לפיכך, הם ביקשו לבחון […]

  • אקופונקטורה עשויה לשפר איכות שינה בחולים עם מחלת פרקינסון (JAMA Netw Open)

    אקופונקטורה עשויה לשפר איכות שינה בחולים עם מחלת פרקינסון (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אקופונקטורה הובילה לשיפור משמעותי באיכות השינה בחולים עם מחלת פרקינסון, עם תועלת אשר נותרה לאורך עד שמונה שבועות. המחקר החד-מרכזי הינו מחקר אקראי, כפל-סמיות, שנערך בין פברואר 2022 ועד פברואר 2023. המשתתפים גויסו ממרפאת פרקינסון המסונפת לאוניברסיטה במידה […]

  • כלבי טיפול עשויים לסייע בשיפור ההיענות של חולים לטיפולי המודיאליזה (Anthrozoos)

    כלבי טיפול עשויים לסייע בשיפור ההיענות של חולים לטיפולי המודיאליזה (Anthrozoos)

    כלבי טיפול במרפאות המודיאליזה עשויים לסייע לחולים להתמודד עם נטל הטיפול ולשפר את שיעורי ההיענות למשטר הטיפול, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Anthrozoos. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי המודיאליזה הינה התערבות רפואית הדורשת ביקורים תכופים וממושכים למרפאה כל שבוע, לכל החיים, כאשר ישנה חשיבות רבה להקפדה קפדנית למשטר הטיפול. התערבויות מבוססות-בעלי חיים […]

  • ההשפעה של תסמיני דיכאון וחרדה על איכות החיים של מבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (Autism Res)

    ההשפעה של תסמיני דיכאון וחרדה על איכות החיים של מבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (Autism Res)

    תסמיני דיכאון וחרדה עלולים לפגוע באופן משמעותי באיכות החיים של מבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Autism Research. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי איכות החיים נמוכה יותר במבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם לעומת מבוגרים ללא הפרעות דומות. מחקרים שפורסמו לאחרונה בחנו את החשיבות של דיכאון וחרדה […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    מתן תוך-אפי של Oxytocin פעמיים ביום מלווה בשיפור תפקוד חברתי, איכות חיים ומכלול תסמינים במבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי ומבוקר קטן שהוצגו במהלך כנס ה-European Congress of Psychiatry. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אחד האתגרים של טיפול במבוגרים עם אוטיזם נוגע לאינטראקציות חברתיות לקויות וקשיים ביצירת חברויות. תמיכה חברתית […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה