שכיחות אוטיזם 1 לכל 38 ? (מתוך Am J Psychiatry )

מחקר חדש מקוריאה גורם לסערה הן בקרב אנשי המקצוע והן בתקשורת הכללית…לפי המחקר, שכיחות האוטיזם (לאורך כל הספקטרום) מגיעה בקוריאה לשיעור של 1 לכל 38 ילדים, שיעור הרבה יותר גבוה מזה המוערך בעולם המערבי (1 לכל 110) .

ההסבר נעוץ ככל הנראה בכך שהמחקר בוצע לא רק בקרב ילדים מאובחנים הנמצאים בטיפול אלא גם בבתי ספר רגילים. מהמחקר עולה שכשני שליש מאלה שנמצאו במחקר כסובלים מאוטיזם ברמה כזו או אחרת על פני הספקטרום היו לא מאובחנים ולא מטופלים. הסקר כלל בסה”כ כ-56,000  ילדים בין גילים  7-12 ובהחלט מדובר על מחקר גדול ומרשים.

Am J Psychiatry Published May 9, 2011

כאמור, גם התקשורת העולמית והארצית עסקו במחקר, ראו בקישור זה כתבה נרחבת ב”הארץ” ובה גם תגובות של מומחים ישראלים למימצאים.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שימוש בפרצטמול במהלך היריון והסיכון להפרעת מהספקטרום של אוטיזם או הפרעת קשב וריכוז בצאצאים

שימוש בפרצטמול במהלך היריון והסיכון להפרעת מהספקטרום של אוטיזם או הפרעת קשב וריכוז בצאצאים

מקור: BMJ
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים על תוצאות הסקירה המקיפה של העדויות בספרות הרפואית מהן עולה כי ייתכן שקיים קשר בין שימוש בפרצטמול בהיריון ובין הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם או הפרעות קשב וריכוז בצאצאים

המצאות על הספקטרום האוטיסטי ו-CMV מולד (PEDIATRICS)

המצאות על הספקטרום האוטיסטי ו-CMV מולד (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/06/2024

מחקר חדש שפורסם לאחרונה ב-PEDIATRICS, בדק את הקשר בין מחלת cCMV לבין המצאות על הספקטרום האוטיסטי (ASD). ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן