עליה בשכיחות אירועים מוחיים במבוגרים צעירים בגיל העמידה בשנים האחרונות (MMWR)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי שיעורי הימצאות אירוע מוחי עלו בלמעלה מ-15% בקרב מבוגרים עד גיל 65 שנים בארצות הברית.

מומחים מהמרכז לבקרת מחלות ומניעתן מסבירים כי אירוע מוחי הינו גורם מוביל לתחלואה בארצות הברית והיה הגורם החמישי בשכיחותו לתמותה בשנת 2021. במחקר הנוכחי הם בחנו את שיעורי הימצאות אירוע מוחי בין 2011 ועד 2022 באמצעות נתונים ממאגר Behavioral Risk Factor Surveillance System, שכלל נתונים אודות קרוב ל-1.5 מיליון מבוגרים בין 2011-2013 ולמעלה מ-1.2 מיליון משתתפים בין 2020-2022.

מהנתונים עולה כי שיעורי הימצאות מתוקנים לגיל של אירוע מוחי עלו ב-7.8% בין 2011-2013 עד 2020-2022, אשר עומדים בניגוד לירידה של 3.7% שתוארה בין 2006 ו-2010.

במהלך 2020-2022 , שיעורי הימצאות אירוע מוחי היו הגבוהים ביותר בקרב מבוגרים בגילאי 65 שנים ומעלה (7.7%) והנמוכים ביותר באלו בגילאי 18-44 שנים (0.9%).

במהלך תקופת המחקר, שכיחות אירוע מוחי עלתה ב-14.6% בקרב מבוגרים בגילאי 18-44 שנים, ב-15.7% באלו בגילאי 45-64 שנים, ב-9.3% בקרב נשים וב-6.2% בקרב נשים. בקרב היספאנים, שחורים ולבנים נרשמה עליה של 16.1%, 7.8% ו-7.2%, בהתאמה.

החוקרים מדווחים עם עליה מובהקת סטטיסטית בהימצאות אירוע מוחי בעשר מדינות, עם העליות הגדולות ביותר באוהיו (20.9%) וטנסי (20.7%). בנוסף, מדינות בחמישון העליון של הימצאות אירוע מוחי בין 2020-2022 היו ברובן מדינות הממוקמות בדרום.

למרות המגבלות הטבועות במחקר, ממצאים אלו מעידים את החשיבות של תוכניות להגברת מודעות ומניעת אירועים מוחיים ומדגישות את החשיבות של טיפול לשיפור הבריאות הצרברווסקולארית.

MMWR, May 2024

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/09/2026

הטיפול בשבץ איסכמי עם ליבת שבץ גדולה (Large Ischemic Core) מעורר דיון רב בשנים האחרונות. המחקר בחן כיצד נוכחות של “אי התאמה” (Mismatch) – כלומר פער בין אזור המוח שכבר ניזוק באופן בלתי הפיך לבין אזור המוח שעדיין ניתן להצלה (Penumbra) – משפיעה על סיכויי ההחלמה של המטופל לאחר צנתור מוח, והאם חשיבות הפער הזה משתנה ככל שחולף הזמן מתחילת התסמינים

כיווץ כלי דם (וזוספאזם) במהלך טיפול אנדו־ווסקולרי בשבץ איסכמי: גורמים קשורים, השפעה על תוצאים והשפעת נימודיפין תוך־עורקי

כיווץ כלי דם (וזוספאזם) במהלך טיפול אנדו־ווסקולרי בשבץ איסכמי: גורמים קשורים, השפעה על תוצאים והשפעת נימודיפין תוך־עורקי

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|18/09/2026

במהלך צנתור מוח (טיפול אנדו־ווסקולרי) לשליפת קריש דם בשבץ איסכמי חריף, לעיתים מתרחש כיווץ של כלי הדם (Vasospasm) כתוצאה מהמניפולציה המכנית של הצנתר והמכשור

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן