מחקר חדש מדווח על קשר בין הפרעות אוטואימוניות באם ואוטיזם ביילוד (Mol Psychiatry)

מחקר חדש מצביע על כך שלכאחת מכל 10 אימהות לילדים הנמצאים בספקטרום האוטיסטי יש נוגדנים שנקשרים עם פרוטאינים במוח ילדיהן, ושאותם נוגדנים אנטי-מוחיים קשורים עם אוטואימוניות אימהית.

המחברים מציינים ברקע כי קיימת אמונה שהסביבה התוך רחמית קשורה להתפתחות הפרעה בספקטרום האוטיסטי (ASD). מטרת המחקר הייתה להדגים, תוך שימוש במידגם הרחב ביותר שדווח עד כה, שאימהות של ילדים עם ASD יש שכיחות מוגברת של נוגדנים אנטי-מוחיים, וכן להעריך אם ריאקטיביות מוחית קשורה עם נטייה למצבים אוטואימוניים באימהות.

החוקרים סקרו פלסמות של 2,431 אימהות לילדים עם ASD ו-653 נשים אקראיות בגיל הפוריות לבדיקת נוגדנים אנטי-מוחיים תוך שימוש באימונוהיסטולקיה של מוח עכבר.

פלסמות חיוביות ושליליות מאימהות עם ילדים עם ASD נותחו עבור נוגדנים אנטי-גרעיניים ומול הפרעות אוטואימוניות.  

נמצא שאימהות לילדים עם ASD היו בשכיחות של פי 4 להימצאות של נוגדנים אנטי-מוחיים מאשר נשים נשים אקראיות בגיל הפיריון (10.5% לעומת 2.6% ).

מידגם נוסף מה-Autism Genetic Resource Exchange הראה שכיחות של 8.8% של נוגדנים אנטי-מוחיים באימהות במשפחות עם ASD .

כמו כן 53% מהאימהות עם נוגדנים אנטי-מוחיים גם הציגו אוטו-נוגדני אנטי-גרעיניים בהשוואה ל-13.4% מהאימהות לילד עם ASD ללא נוגדנים אנטי-מוחיים ו-15% מהנשים בגיל ההריון שבקבוצת הביקורת.

האנליזה של אימהות לילדים עם ASD עם נוגדנים ריאקטיביים למוח הראתה גם שכיחות מוגברת של מחלות אוטואימוניות, בעיקר דלקת מפרקים שגרונית ולופוס סיסטמי (SLE) .

לדעת המחברים, המחקר מספק עדות מוצקה לכך שרמת הנוגדנים הריאקטיביים למוח עולה באימהות עם ילדים עם ASD, ושעשוי להיות לכך קשר לאוטואימוניות.

המחקר הנוכחי מספק לדעתם הצדקה לחקר פתלוגיות של נוגדנים אלה במוח המתפתח. זיהוי המאפיינים המדוייקים של נוגדנים אלה יאפשר לדעת החוקרים השגת תועלת פרקטית בניהול ומניעת הפרעות אלה.  

 .  Mol Psychiatry. Published online August 20, 2013

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שימוש בפרצטמול במהלך היריון והסיכון להפרעת מהספקטרום של אוטיזם או הפרעת קשב וריכוז בצאצאים

שימוש בפרצטמול במהלך היריון והסיכון להפרעת מהספקטרום של אוטיזם או הפרעת קשב וריכוז בצאצאים

מקור: BMJ
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים על תוצאות הסקירה המקיפה של העדויות בספרות הרפואית מהן עולה כי ייתכן שקיים קשר בין שימוש בפרצטמול בהיריון ובין הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם או הפרעות קשב וריכוז בצאצאים

המצאות על הספקטרום האוטיסטי ו-CMV מולד (PEDIATRICS)

המצאות על הספקטרום האוטיסטי ו-CMV מולד (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/06/2024

מחקר חדש שפורסם לאחרונה ב-PEDIATRICS, בדק את הקשר בין מחלת cCMV לבין המצאות על הספקטרום האוטיסטי (ASD). ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן