הערכת התועלת של ליפיטור בטיפול באלח-דם (Crit Care)

ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Critical Care עולה כי טיפול אקוטי בליפיטור (Atorvastatin) בחולים עם אלח-דם עשוי למנוע התקדמות של התהליך הזיהומי.

לדברי החוקרים, מספר מחקרים תצפיתיים הציעו כי לסטטינים השפעה אפשרית של תהליכים פתופיזיולוגיים של אלח-דם והטיפול בהם עשוי למנוע את התקדמות אלח-דם. במסגרת המחקר הנוכחי הם ביקשו לקבוע אם טיפול אקוטי בליפיטור מפחית את התקדמות אלח-דם בחולים שלא קיבלו טיפול קודם בסטטינים ואושפזו לבית החולים בשל אלח-דם.

מדובר במחקר בשלב II, אקראי ומבוקר-פלסבו, במהלכו חולקו חולים עם אלח-דם לליפיטור במינון 40 מ”ג ליום או לפלסבו במהלך אשפוז בבית החולים למשך עד 28 ימים. תוצא הסיום העיקרי של המחקר היה שיעורי התקדמות אלח-דם לאלח-דם חמור במהלך האשפוז.

מדגם המחקר כלל 100 חולים שחולקו באקראי לטיפול בליפיטור (49 חולים) או פלסבו (51 חולים). בקבוצת החולים בקבוצת ההתערבות שיעורי ההתקדמות לאלח-דם חמור היו נמוכים יותר משמעותית, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (4% לעומת 24%, P=0.007), עם מספר חולים נדרש לטיפול שעמד על חמישה חולים.

לא זוהו הבדלים משמעותיים במשך האשפוז לבית החולים, בשיעור האשפוזים ליחידות טיפול נמרץ ובשיעור האשפוזים החוזרים או שיעורי התמותה לאחר 28 ימים ולאחר שנה אחת.

ערכי כולסטרול בדם ויחס אלבומין לקריאטינין היו נמוכים יותר משמעותית לאחר ארבעה ימים בקבוצת ההתערבות (p<0.0001 ו-p=0.049, בהתאמה). לא זוהו הבדלים בתופעות הלוואי בין שתי הקבוצות (p=0.238).

החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים במטרה לאשר את ממצאי המחקר.

Crit Care. 2012;16(6)

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן