תערוכת ”זוויות”: עבודות צילום של ילדים המאושפזים במרכז שניידר לרפואת ילדים

עבודות צילום של ילדים המאושפזים במרכז שניידר לרפואת ילדים, מקבוצת שירותי בריאות כללית, יוצגו בתערוכת “זוויות” אשר תיפתח בחסות בנק דיסקונט ב- 19 בספטמבר, באכסדרת המשכן לאמנויות הבמה – בית האופרה, תל-אביב. התערוכה תהיה פתוחה עד ה25 בספטמבר, כל יום בין השעות 10:00-19:00.

“זוויות” הוא שמו של הפרויקט השנתי, הרביעי במספר, של המרכז החינוכי במרכז שניידר. הפרויקט עסק השנה באמנות הצילום – כלי המעניק הזדמנות לגלות זוויות שונות בעולמם של הילדים המאושפזים.

לדברי משכית שוחט, מנהלת המרכז החינוכי במרכז שניידר לרפואת ילדים: “הצילום הינו כלי הבעתי ייחודי, לא מאיים ויצירתי, המעודד מפגש ודיאלוג בין המציאות הפנימית של הילד לבין המציאות בה הוא חי. דרך עדשת המצלמה יכלו הילדים להתבונן, לחקור ולגלות את סביבתם ואת עצמם בתוכה הן בהגיעם והן ממרחק הזמן והכאב. הפרויקט אפשר לילדים ללמוד ולהכיר מקרוב כלי טכנולוגי מתקדם ובה בעת לגלות דברים חדשים על עצמם ויכולתם”.

במרכז שניידר פועל מערך חינוכי מטעם משרד החינוך, מחוז מרכז – 25 מורות לחינוך מיוחד ותרפיסטיות – המסייע לילדים המאושפזים בתחומים רבים ביניהם פעילות אומנותית ענפה באיכויות גבוהות מאד. במסגרת עשייה זו, יוצרים הילדים מדי שנה עבודות אמנות מרשימות וייחודיות אשר מהוות בסיס ללוח שנה ולתערוכה.

פרויקט “זוויות” מתקיים כבעבר בחסות בנק דיסקונט וקבוצת הידידות של מרכז שניידר, והשנה גם באדיבות האופרה הישראלית תל-אביב – יפו.  לוח השנה של מרכז שניידר, מעוטר בעבודות הצילום של הילדים, מופק בשלוש שפות ומציין את החגים והמועדים של שלושת הדתות.

לוח השנה יימכר ב- 15 שקלים, כל ההכנסות הם קודש להמשך הפרויקטים הייחודים של ילדי מרכז שניידר.

לרכישה : 9253742 03

לפרטים נוספים ניתן לפנות לריבה שקד, דוברת מרכז שניידר.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

מקור: aua journals
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|27/09/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את הבטיחות ואת היעילות של שימוש באדי מים לצורך אבלציה של רקמת ערמונית בקרב גברים עם סרטן ערמונית מקומי (PCa) בדרגת סיכון בינוני במעקב של 12 חודשים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/09/2026

הטיפול בשבץ איסכמי עם ליבת שבץ גדולה (Large Ischemic Core) מעורר דיון רב בשנים האחרונות. המחקר בחן כיצד נוכחות של “אי התאמה” (Mismatch) – כלומר פער בין אזור המוח שכבר ניזוק באופן בלתי הפיך לבין אזור המוח שעדיין ניתן להצלה (Penumbra) – משפיעה על סיכויי ההחלמה של המטופל לאחר צנתור מוח, והאם חשיבות הפער הזה משתנה ככל שחולף הזמן מתחילת התסמינים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן