מעדויות חדשות עולה כי תוספי סידן וויטמין D אינם מפחיתים סיכון לשברים בקשישים (JAMA)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מטה-אנליזה של מחקרים אקראיים, מהן עולה כי השימוש בתוספי סידן ו/או ויטמין D אינו מלווה בסיכון מופחת לשברים בקשישים בקהילה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם סידן ו/או ויטמין D מלווים בהיארעות נמוכה יותר של שברים בקשישים באוכלוסיה. הם ערכו חיפוש במאגרי PubMed, Cochrane Library ו-Embase מתאריך ההקמה ועד 24 בדצמבר, 2016, לזיהוי סקירות שיטתיות או מטה-אנליזות. הם השלימו חיפוש נוסף אחר מחקרים אקראיים שפורסמו בין 16 ביולי, 2012 ועד 16 ביולי, 2017.

התוצא העיקרי של המחקר הוגדר כשבר ירך. תוצאים משניים כללו שברים לא-חולייתיים, שברי חוליות וכלל שברים.

הסקירה כללה בסך הכול 33 מחקרים אקראיים, עם 51,145 משתתפים שענו על קריטריוני הסקירה. לא תועד קשר מובהק בין תוספי סידן או וויטמין D ובין הסיכון לשברי ירך, בהשוואה לפלסבו או להעדר-טיפול (סידן: סיכון יחסי של 1.54; ויטמין D: סיכון יחסי של 1.21). החוקרים לא זיהו קשר מובהק בין שילוב סידן וויטמין D ובין שברי ירך, בהשוואה לפלסבו או ללא-טיפול (סיכון יחסי של 1.09).

החוקרים לא זיהו הבדלים מובהקים בין סידן, ויטמין D, או שילוב של סידן עם ויטמין D ובין היארעות שברים לא-חולייתיים, שברי חוליות, או כלל שברים.

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי תוצאות אלו היו עקביות ללא תלות במינון ויטמין D או סידן, מין, היסטוריית שברים, צריכת סידן בתזונה ורמות ויטמין D בתחילת הדרך.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר אינם תומכים במתן שגרתי של תוספי ויטמין D ו/או סידן בקשישים בקהילה.

JAMA. 2017 Dec 26;318(24):2466-2482

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן