מטרת המחקר הייתה לזהות אילו ילדים בגילים 5–9 נמצאים בסיכון גבוה לפתח מיופיה תוך 1–2 שנים.
במחקר השתתפו 75 ילדים פרה־מיופיים בני 5–9 שנים. לאורך מעקב של שנתיים, בהן נמדדו spherical equivalent (SER) ואורך העין axial length (AL). זה בדיוק השלב שבו התערבות עשויה להיות היעילה ביותר.
תוצאות המחקר הראו ש־39% מהעיניים הפכו למיופיות בתוך שנתיים, כאשר הסיכון הגבוה ביותר היה בילדים עם SER נמוך מ־+0.5 דיופטר, התארכות אקסיאלית >0.3 מ”מ בשנה ושינוי רפרקציה של ≥ 0.5- בשנה. בילדים עם SER בין 0 ל0.49-, 89% פיתחו מיופיה תוך שנתיים. לא נמצא קשר משמעותי לזמן בחוץ, לכמה ספרים, למיופיה הורית, לגיל או למין, ייתכן שעקב מדגם קטן או אוכלוסייה בסיכון גבוה מראש.
מסקנות המחקר היו שרזרבה היפרופית נמוכה (SER < +0.5D) הינה מנבא חזק ביותר למיופיה. מעקב אחר axial elongation יכול לזהות ילדים בסיכון עוד לפני הופעת מיופיה קלינית.
ממצאי המחקר תומכים בהתערבות מוקדמת במניעת מיופיה.







תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!