צילום פלורסצין חיוני לזיהוי וסקוליטיס של הרשתית (מתוך כנס ה-Retina World Congress)

מקרים נדירים של וסקוליטיס של הרשתית תוארו עם טיפול הניתנים בזריקה לתוך הזגוגית וצילום פלורסצין (או Fluorescein Angiography) מהווה כלי חשוב לזיהוי ואבחנת מחלה זו, כך על-פי הרצאה שניתנה במסגרת כנס ה-Retina World Congress.

במהלך הרצאתו הסביר פרופ’ תומס אלביני כי ישנם מספר גורמים העלולים להקשות על אבחנה של וסקוליטיס של הרשתית לאחר זריקה, כולל העדר הסכמה אודות ההגדרה האבחנתית של מצבים אלו.

האתגרים האבחנתיים עלולים לנבוע מקשיים בקביעה אם מדובר בצביעה של כלי הדם או דלף של כלי דם ובמקרים רבים אין קונצנזוס. גורמים נוספים העשויים להקשות על אבחנה של וסקוליטיס של הרשתית כוללים ירידה בשימוש בצילום פלורסצין, העדר מערכת דירוג מקובלת של המחלה ואיכות הדמיות לא-אחידה המוגבלת עקב תהליכים ושינויים דלקתיים.

פרופ’ אלביני הסביר כי ממצאים קודמים הראו כי אובדן ראיה עקב וסקוליטיס של הרשתית לאחר זריקה לתוך הזגוגית נפוץ יותר בנשים, כמו גם בקרב חולים עם היסטוריה קודמת של דלקת ענביה. מעבר לשינויים שניתן לזהות בעורקים וורידים ובמדור הקדמי, החולים עשויים להתלונן על כאב או אי-נוחות עינית.

במידה והרופאים המטפלים לא ישלימו צילום פלורסצין הם עלולים לפספס בקלות חלק גדול מהממצאים הללו המעלים את החשד לאבחנה של וסקוליטיס של הרשתית. במהלך הרצאתו הציג פרופ’ אלביני תיאור מקרה של חולה שאובחן עם וסקוליטיס של הרשתית ופיתח אנדאופתלמיטיס.

על רופאי עיניים לדווח על כל המקרים של וסקוליטיס של הרשתית למנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration), לחברת התרופות ולוועדת ה-American Society of Retina Specialists Research and Safety in Therapeutics Committee.

באשר לטיפול גנטי, כאשר תכניות אלו בשלב 2 מתקדמות לשלב 3 ולאישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי, חשוב להבין טוב יותר את שיטת הטיפול האופטימאלית, הווקטור הטוב ביותר וכן מהו טיפול נוגד-דלקת מונע אופטימאלי במקרים אלו.

מתוך כנס ה-Retina World Congress

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחקר DROPROP: טיפות עיניים דקסמתזון למניעת החמרה של רטינופתיה של פגות (ROP) הדורשת טיפול

מחקר DROPROP: טיפות עיניים דקסמתזון למניעת החמרה של רטינופתיה של פגות (ROP) הדורשת טיפול

מקור: JAMA Pediatrics
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|23/08/2026

רטינופתיה של פגות (ROP) מסוג 1 היא מחלה חמורה המחייבת טיפול פולשני, כגון טיפול בלייזר (Laser photocoagulation)  או הזרקות תוך־עיניות של נוגדי שגשוג כלי דם (Anti-VEGF)

מאפיינים קליניים, תוצאות ראייה וגורמי סיכון למעורבות עינית בחולי Herpes Zoster Ophthalmicus (HZO) בתאילנד – מחקר של 10 שנים

מאפיינים קליניים, תוצאות ראייה וגורמי סיכון למעורבות עינית בחולי Herpes Zoster Ophthalmicus (HZO) בתאילנד – מחקר של 10 שנים

מקור: Ocul Immunol Inflamm
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|13/08/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את המאפיינים הקליניים, את התוצאות הראייתיות ואת גורמי הסיכון למעורבות עינית ולאובדן ראייה בחולי HZO בתאילנד

דפוסי העבודה הנוכחיים בניקוי ראשי טונומטריה ועדשות אבחנתיות או לייזר

דפוסי העבודה הנוכחיים בניקוי ראשי טונומטריה ועדשות אבחנתיות או לייזר

מקור: J Cataract Refract Surg
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|30/07/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את שיטות הניקוי המקובלות בקרב רופאי עיניים בארה”ב עבור ראשי טונומטריה, עדשות אבחנתיות ועדשות לייזר, ולבחון את עמדותיהם לגבי הצורך בחיטוי ברמה גבוהה

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן