ד”ר ירון לנג, מנהל חדש למחלקת העיניים במרכז רפואי ”העמק”








ד”ר ירון לנג, מונה למנהל מחלקת העיניים במרכז רפואי “העמק”.

ד”ר לנג, בן 51, נשוי ואב ל- 3, תושב גבעת אבני, שימש במשך שנים כרופא בכיר, כסגן מנהל מחלקת העיניים וכמנהל יחידת הרשתית של המחלקה.

ד”ר לנג מומחה למחלות וניתוחי העין ובעיקר ניתוחי קטרקט וכן ניתוחי רשתית וזגוגית.

מחלקת עיניים ב”העמק” בראשותו של ד”ר לנג מסונפת לבית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה ומתבצעים בה מחקרים שונים, חלקם במסגרת המעבדה לחקר הראייה של בית הספר לרפואה.

במחלקת העיניים במרכז רפואי “העמק” מתבצעים כ – 1500 ניתוחי עיניים בשנה: ניתוחי קטרקט, ניתוחי פזילה, ניתוחי עפעפיים ופלסטיקה של העין והארובה, ניתוחי קרנית, ניתוחי גלאוקומה וניתוחי רשתית וזגוגית העין.

ד”ר לנג ורופאים בכירים נוספים במחלקתו הם שותפים פעילים במשלחות שמוציא משרד החוץ אל מדינות העולם השלישי, ואחראים להשבת מאור עיניהם של מאות חולים במדינות שונות בעיקר באפריקה אך גם במקומות אחרים ברחביהעולם. מדי שנה יוצאות 2-3 משלחות כאלו בעידוד של מרכז רפואי “העמק”.

בברכה,

מירב מויאל, דוברת מרכז רפואי “העמק”


תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

טיפול הורמונלי חלופי בנשים לאחר גיל המעבר (≥50) קשור להיארעות של גלאוקומה: עדויות מ־6,576 נשים בפינלנד

טיפול הורמונלי חלופי בנשים לאחר גיל המעבר (≥50) קשור להיארעות של גלאוקומה: עדויות מ־6,576 נשים בפינלנד

מקור: Acta Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|21/05/2026

המחקר בחן את הקשר בין טיפול הורמונלי חלופי (HRT) בנשים לאחר גיל המעבר לבין הסיכון לפתח גלאוקומה, במיוחד מסוג POAG (גלאוקומה זווית פתוחה ראשונית)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן