ידע הוא כוח: מכון מחקר חדש נחנך במרכז הרפואי זיו

בשיתוף הפקולטה לרפואה בגליל ומשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל

במרכז הרפואי זיו נחנך ב 10.07 מכון מחקר חדש בשיתוף הפקולטה לרפואה ע”ש עזריאלי של אוניברסיטת בר אילן והמשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ומשרד הבריאות, בהשתתפות: מנכ”ל המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל – אריאל משעל, ראש עיריית צפת – אילן שוחט, מנהל המרכז הרפואי זיו – ד”ר סלמאן זרקא, נשיא אוניברסיטת בר אילן – הרב פרופ’ דניאל הרשקוביץ, דיקן הפקולטה לרפואה בגליל – פרופ’ רן טור-כספא, נשיא מכללת צפת – פרופ’ חיים ברייטברט, נשיא מכללת אוהלו – פרופ’ שמעון עמר, מנכ”ל אוניברסיטת בר-אילן – מנחם גרינבלום, מנהל המחלקה הנוירולוגית וראש מנהלת המחקר בזיו – ד”ר ראדי שאהין ועוד.

ד”ר סלמאן זרקא, מנהל המרכז הרפואי זיו, הודה לכל השותפים שתרמו להקמת המכון החדש ואמר, כי זוהי אבן דרך נוספת בתהליך המינוף של זיו כמרכז אוניברסיטאי מצטיין וחלק מהחזון הכולל לקידום ופיתוח שירותי הרפואה בזיו עבור תושבי הצפון, החיילים השומרים לנו על הבית, תושבי הארץ כולה שמגיעים לטייל בגליל וגם אלו שחרב עליהם עולמם מעבר לגבול. “מעבדות המחקר פירושן: רפואה טובה יותר ואבן שואבת לרופאים חוקרים לעבור לגור בצפון. מעבדות המחקר פירושן תעסוקה ועתיד טוב יותר”.

הרב פרופ’ דניאל הרשקוביץ, נשיא אוניברסיטת בר אילן אמר: “על מנת להשיג טכנולוגיות חדשות שיובילו לתוצאות חייבים לפתח את המדע. השת”פ בין הפקולטה לרפואה בגליל עם המרכז הרפואי זיו הנו דוגמה קלאסית לאופן בו צריך לשלב תיאורה עם מעשה ודעת עם טכנולוגיה”.

מנכ”ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, אריאל משעל אמר, כי הוא מאמין בשוויון ברפואה והוסיף: “זכותו של כל אדם לקבל טיפול רפואי סמוך לאזור מגוריו. נושא הרפואה בגליל צריך לעבור שדרוג ואנו, יחד עם כל הגורמים הרלוונטיים, פועלים במלוא המרץ להוביל שינוי בנושא”.

פרופ’ רן טור-כספא דיקן הפקולטה לרפואה ע”ש עזריאלי של אוניברסיטת בר אילן אמר בטקס, כי האוניברסיטה החליטה להקים מעבדות מחקר בכל בתי החולים בצפון. “המעבדות מעניקות לרופאים הזדמנות להיות רופאים אקדמיים מצויינים, מורים מצויינים וחוקרים מצויינים. שיתוף הפעולה עם המרכז הרפואי זיו מעולה, גם בשל הקרבה בין שני המוסדות, אך גם בזכות החזון המשותף. הפקולטה לרפואה עומדת להתרחב ואין ספק, כי יש צורך בכוחות משותפים על מנת לבצע זאת בהצלחה”.

המכון הוקם, בעלות של 5 מיליון שקלים, כחלק מהחלטת הממשלה לשדרוג אמצעי ההוראה ובניית מעבדות מחקר בבתי החולים המסונפים לפקולטה לרפואה ע”ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן בצפת, ומטרתו לקדם את התחום המחקרי במרכז הרפואי זיו, תוך עידוד מחקר תרגומי. במכון המחקר החדש ארבע מעבדות ייעודיות העומדות בסטנדרט בינלאומי למחקרים: מעבדה כימית, מעבדת גנטיקה מולקולרית, מעבדת חלבונים ומטבוליזם ומעבדה עבור הסטודנטים לרפואה.

החוקרות במרכז הרפואי זיו ד”ר הדר נוימן (מנהלת מעבדות המחקר) וד”ר איילת עומר-ערמון, עוסקות בפרויקטים מחקריים בתחומי טרשת נפוצה, פרקינסון, גידולים מצוינים והפרעות קשב וריכוז.

כל פעילות המכון תתואם על ידי מנהלת המחקר שהוקמה השנה במרכז הרפואי זיו כדי לקדם ולהסדיר את נושא המחקר בבית החולים, תוך שמירה על בטיחות הטיפול ואיכותו.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

מקור: Baus
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|31/05/2026

רובנו חונכנו שבגברים ‘בדיקת האצבע’, בדיקה רקטלית של הערמונית, היא חלק ממערכת של גילוי מוקדם של סרטן הערמונית, אולם בשנים האחרונות ירדה בדיקה זו מחשיבותה

סיכום מחקר KEYNOTE-689: פמברוליזומאב (Pembrolizumab) (Keytruda) כטיפול פרי־אופרטיבי

מקור: NEJM
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|13/05/2026

מחקר פאזה III, אקראי ורב־מרכזי זה בחן את היעילות ואת הבטיחות של מתן חוסם ה־PD-1, פמברוליזומאב (קיטרודה), בשילוב עם הסטנדרט הטיפולי המקובל (ניתוח + קרינה או כימותרפיה) עבור חולים עם HNSCC נתיח בשלב III או IVA

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן