אונקולוגיה

שרידי תרופות אנטיביוטיות בפירות עלולים לעורר תגובה אלרגית (Ann Allergy Asthma Immunol)

על חולים עם אלרגיה לתרופות אנטיביוטיות לנקוט משנה זהירות בכל הנוגע לבחירת הפירות אותם אוכלים, כך עולה מתיאור מקרה מקנדה של ילדה בת עשר שנים שפיתחה תגובה אנפילקטית לאחר שאכלה פיסת עוגת אוכמניות, עם עדות בבדיקות מעבדה לשרידי אנטיביוטיקה באוכמניות.

מאחר וכמות החומר הפעיל הייתה קטנה, לא ניתן היה לזהות את התכשיר האנטיביוטי הספציפי, אך החקורים חשדו כי מדובר ב-Streptomycin, תכשיר נפוץ המשמש בפרדסים כנגד גדילת חיידקים ובדיקות עוריות אישרו כי מדובר באלרגן בילדה זו.

לדברי החוקרים, מדובר במקרה אחד, אך עם שימוש נרחב בתרופות אנטיביוטיות בחקלאות, עלולים להופיע מקרים נוספים.  במקרה זה, האם הזעיקה את הרופא עם הופעת התגובה האלרגית ונלקחו דגימות מהמזון. לרוע המזל, לעיתים רחוקות ניתן להשיג את דגימת המזון, ולמרות שתגובה זו אינה נפוצה, ככל הנראה מדובר בתת-אבחנה של מקרים אלו.

החוקרים מציינים כי מחקרים קודמים תיארו תגובות אלרגיות לתרופות אנטיביוטיות בחלב ובשרים, וכעת מוסיפים פירות לרשימת מוצרי המזון אחריהם יש לעקוב.

כל אדם בסיכון לתגובה אלרגית מסכנת חיים חייב לשאת עימו מזרק אפינפרין וכן לדעת כיצד להשתמש במזרק זה בשעת חירום.

Ann Allergy Asthma Immunol 2014;113: 329-330

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה