אונקולוגיה

האם אומגה 3 עשויה להקטין נזקי מוח הקשורים לצריכה מסיבית של אלכוהול ? (Plos)

שימוש באומגה 3 הנמצא בשמן דגים עשוי להפחית הסיכון לנזק מוחי על רקע צריכה ארוכת טווח של אלכוהול, כך עולה ממחקר המתפרסם כעת ב-PLOS .

המחקר נעשה בעכברים אשר נחשפו לאלכוהול בריכוז השווה פי 4 לרמה המהווה את הסף המאפשר נהיגה ע”פ החוק. ע”פ התוצאות אותם עכברים שנחשפו לאומגה 3 (DHA) היו עם 90% פחות מוות נוירוני, ו-90% פחות דלקת נוירונית מאשר אלה שלא קיבלו DHA .

החוקרים מציינים כי אמנם מדובר על מחקר בבע”ח אך עשויות להיות לו השלכות מעניינות וחשובות. הם כמובן מוסיפים שאין לראות בממצאים המלצה לשתיינים כבדים להמשיך לשתות ולעשות שימוש באומגה 3 כגורם מפחית נזקים.

PLoS One.Published online July 16, 2014.Full text

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה