תוספת חלבונים בדיאטה על חשבון פחמימות אינה גורמת לאובדן סידן (J Clin Endocrinol Metab)

ממחקר בהיקף קטן עולה שבניגוד לדעה הרווחת, תוספת קלורית של חלבונים בדיאטה על חשבון פחמימות אינה מגבירה איבוד של סידן ואף משפיעה לטובה על השלד.

במחקר השתתפו 33 נבדקים אשר לפני המחקר צרכו פחות מ-0.85 גרם לק”ג חלבון ליום. חלקם הוקצו לקבל דיאטה עשירה בחלבון (0.75 גרם לק”ג ליום) והקבוצה השניה קיבלה דיאטה ענייה בחלבון (0.04 גרם לק”ג) למשך 9 שבועות. ההכנסה הקלורית היתה דומה בשתי הקבוצות.

החוקרים לא מצאו הבדל ברמות הסידן המופרשות בשתן בין שתי הקבוצות. לעומת זאת, בקבוצה שקיבלה דיאטה עשירה בחלבון היתה רמה גבוהה יותר של IGF-I בסרום, פקטור צמיחה של העצם ורמה נמוכה יותר של N-telopeptide בשתן שהינו מדד לספיגת עצם וזאת בהשוואה לקבוצה שקיבלה דיאטה ענייה בחלבון (מובהק סטטיסטית).

החוקרים הוסיפו שהעלאת ההכנסה של חלבונים מ-0.78 ל-1.55 גרם לק”ג ליום ע”י תוספת בשרית לדיאטה הראתה מגמה דומה כאשר לא נצפה שינוי בהפרשת הסידן בשתן אך היתה עלייה ברמת IGF-I בסרום וירידה ברמות N-telopeptide בשתן.

החוקרים סיכמו שתוספת חלבון לדיאטה על חשבון פחמימות עשויה להיות בעלת אפקט חיובי על השלד בנשים וגברים מבוגרים.

J Clin Endocrinol Metab. 2004;89:1169-1173

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

נוירופתיה פריפרית – סקירה

נוירופתיה פריפרית – סקירה

מקור: JAMA
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|15/03/2026

המאמר הסקירה מתמקד בנוירופתיה פריפרית, מצב של פגיעה בעצבים הפריפריים, ומתאר את המאפיינים הפיזיולוגיים שלה, דרכי האבחון והגישה הטיפולית

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן