מתן של Acetyl-L-Carnitine יכול לתקן נזק עצבי על רקע טיפול ב-Nucleoside Reverse Transcriptase Inhibitors

טיפול ב- Acetyl-L-carnitine (ALCAR) הינו בטוח ויעיל בתיקון נזק עצבי, המופיע בחולי HIV המטופלים ב- nucleoside reverse transcriptase inhibitors (NRTI).

החוקרים בדקו 21 חולים חיוביים ל- HIV, שסבלו מנוירופתיה על רקע טיפול ב- NRTI, אשר טופלו ב- ALCAR, 1500 מ”ג פעמיים ביום. בוצעו ביופסיות עוריות שנלקחו מרגלי החולים, בתחילה, ומידי 6 עד 12 חודשים.

בבסיס, נרשם חוסר כמעט מוחלט בסיבי עצב באפידרמיס, בדרמיס, ובבלוטות הזיעה של החולים.

צביעות אימונו-היסטוכימיות הדגימו עלייה משמעותית בעצבוב של כל המבנים לאחר 6 חודשי טיפול. הרמות נותרו גבוהות גם לאחר 24 חודשי טיפול. ההשפעה הניכרת ביותר נרשמה על סיבים סנסורים קטנים.

ב- 15 חולים היתה הפחתה במידת הכאב הנוירופתי, ב- 5 חולים לא נרשם שינוי, והכאב החמיר בחולה אחד. לא נרשמו כל תופעות לוואי לטיפול ב- ALCAR, או השפעה על הספירות הלבנות או העומסים הויראלים.

מנגנונים מוצעים לפעולת ה- ALCAR כוללים צמצום נזק לדנ”א מיטוכונדריאלי על ידי השפעה נוגדת חמצון, ושיפור התפקוד המטבולי של הנוירונים.

AIDS 2004;18:1549-1560.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תרופות אנטי-רטרו-ויראליות לטיפול ומניעה של הידבקות ב-HIV במבוגרים המלצות האגודה האנטי-ויראלית הבינלאומית – פאנל ארה”ב 2022 (כולל שאלת CME)

תרופות אנטי-רטרו-ויראליות לטיפול ומניעה של הידבקות ב-HIV במבוגרים המלצות האגודה האנטי-ויראלית הבינלאומית – פאנל ארה”ב 2022 (כולל שאלת CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/02/2023

ההתקדמות האחרונה בטיפול ומניעה של HIV הובילה לכתיבתן של המלצות מעודכנות להנחיית פרקטיקה האופטימלית. פאנל של מדענים ורופאים מומחים מתנדבים מונה לעדכן את ההמלצות משנת 2020. נבחנו עדויות רלוונטיות בספרות בחיפושי PubMed ו-Embase, ומחקרים שהוצגו בכנסים מדעיים ועברו ביקורת עמיתים בין ינואר 2020 לאוקטובר 2022.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן