רוסובסטטין (קרסטור) יעיל יותר מאטורבסטטין (ליפיטור) בהפחתת LDL-C ושיפור מאזן ליפידים בחולים בסיכון גבוה (AHJ )

לפי מחקר שהשווה אפקטיביות של הורדת LDL-C והיפרליפדמיה של רוסובסטטין (קרסטור) לאטורבסטטין (ליפיטור) המתפרסם בגיליון יולי של Ameriacn Heart , במבוגרים עם היפרכולסטרולמיה בסיכון גבוה למחלות לב קורנוריות, הרוסובסטטין נמצא כבעל עדיפות משמועתית על האטורבסטטין .

במחקר שהחל לאחר 6 שבועות של דיאטה מודרכת, מטופלים ברמות LDL-C של מעל 160 ומתחת ל-250 מ”ג/ד”ל, וטריגלצרידים מתחת ל-400 מ”ג/ד”ל, חולקו אקראית ל-3 קבוצות למשך 24 שבועות.

קבוצה אחת קיבלה טיפול ברוסובסטטין ב-5 מ”ג וטיטרציה בשבוע ה-12 וה-18 ל-20 ו-80 מ”ג, קבוצה שניה החלה טיפול ברובוסטטין ב-10 מ”ג והמשיכה ל-40 ו-80 מ”ג, והקבוצה השלישית החלה טיפול באטורבסטטין 10 מ”ג והמשיכה ל-40 ו-80 מ”ג.

בשבוע ה-24 רמות ה-LDL-C פחות משמעותית יותר בקבוצת ה-80 מ”ג רוסובסטטין (הקבוצה המעורבת של 1 ו-2) בהשוואה לקבוצה השלישית שסיימה עם אטורבסטטין 80 מ”ג: שיעור הירידה ברוסובסטטין היה 60% לעומת 52% בקבוצת האטורבסטטין.

במהלך ה-12 שבועות ראשונים של הטיפול, רוסובסטטין 5 ו-10 מ”ג הפחיתו באופן מובהק את רמות ה-LDL-C יותר מאשר האטורבסטטין 10 מ”ג: 40% בהשוואה ל-35%.

ב-18 שבועות, הירידה ב-LDL-C בשתי הקבוצות הראשונות של הרוסובסטטין הייתה משמעותית גדולה יותר מזו של האטורבסטטין: 52% ו-59% בקבוצות הרוסובסטטין לעומת 47% בקבוצת האטורבסטטין.

כתוצאה מכך, יותר חולים מקבוצת הרוסובסטטין השיגו את יעדי ה-LDL-C שלהם (מתחת ל-100 LDL-C מ”ג/ד”ל).

גם התוצאות של הפרמטרים השונים של  סה”כ כולסטרול , HDL-C , non-HDL-C  וכן apolipoproteins B , A-I, וכל מדדי הליפידים היו עדיפים בקבוצת הרוסובסטטין בשבוע ה-24  למחקר. האפקט על רמות הטריגלצרידים היה דומה בשתי התרופות.

החוקרים מסכמים : רוסובסטטין יעיל  יותר מאטורבסטטין בתיקון הליפידים במטופלים עם היפרכולסטרולמיה וסיכון גבוה למחלות לב קורנוריות.

 AHJ, VOL 148, NO 1, July 2004
Efficacy and safety of rosuvastatin and atorvastatin in patients with hypercholesterolemia and a high risk of coronary heart disease: A randomized, controlled trial
<!–
version for print
–><!–
–>

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/09/2026

הטיפול בשבץ איסכמי עם ליבת שבץ גדולה (Large Ischemic Core) מעורר דיון רב בשנים האחרונות. המחקר בחן כיצד נוכחות של “אי התאמה” (Mismatch) – כלומר פער בין אזור המוח שכבר ניזוק באופן בלתי הפיך לבין אזור המוח שעדיין ניתן להצלה (Penumbra) – משפיעה על סיכויי ההחלמה של המטופל לאחר צנתור מוח, והאם חשיבות הפער הזה משתנה ככל שחולף הזמן מתחילת התסמינים

דנ”א גידולי במחזור הדם בסרטן ראש וצוואר; סקירה מהאגודה האמריקאית לראש וצוואר

דנ”א גידולי במחזור הדם בסרטן ראש וצוואר; סקירה מהאגודה האמריקאית לראש וצוואר

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|25/09/2026

למרות ההתקדמות בהבנת גידולי הראש והצוואר בעשורים האחרונים, עדיין קיים קושי בזיהוי סמנים ביולוגיים אמינים. עם העלייה בשכיחות סרטן האורופרינקס הקשור לנגיף הפפילומה האנושי (HPV) וסרטן הנזופרינקס הקשור לנגיף אפשטיין־בר (EBV), הופיעו circulating tumor DNA ‏(ctDNA) ו־DNA נגיפי אונקוגני כסמנים ביולוגיים בעלי פוטנציאל מבטיח

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן