קבוצת צרכנות אמריקאית קוראת להוציא את הקרסטור מהשוק בגלל תופעות לואי, אסטרה-זנקה טוענת שלטענות אלה אין בסיס עובדתי (BBC )

ע”פ דיווח מה-BBC ד”ר סידני וולף, מקבוצת הצרכנות אמריקאית, US consumer group Public Citizen , דורש מרשויות הבריאות בארה”ב להוציא מהשוק את הסטטין החדש rosuvastatin (Crestor) .

לטענת ד”ר וולף השימוש בסטטין זה כרוך בסיכון גבוה יותר של תופעות לואי מאשר סטטינים אחרים בשוק. יצרנית התרופה, חברת אסטרה-זנקה טוענת שקרסטור הינו בטוח במידה שווה לסטטינים אחרים. בחודש שעבר, הפיצה כזכור אסטרה-זנקה מכתב לרופאים בבריטניה המזכיר להם את ההנחיות לפיהן יש להתחיל את הטיפול במינון הנמוך של 10 מ”ג , והעלאת המינון  תיעשה רק לחולים הנמצאים בסיכון קרדיווסוקלרי גבוה יותר, וזאת מטעמי בטיחות.

ואולם, לפי טענת ד”ר וולף, גם במינון הנמוך של 10 מ”ג הסיכון גבוה מידי. לדבריו, בארה”ב דווח עד היום על 20 מקרים של rhabdomyolysis וכשל כלייתי במטופלים שנטלו את הקרסטור במינון של 10 מ”ג.

דובר הקולג’ המלכותי של הרופאים הכלליים לנושאי מרשמים , ד”ר קנדי טען בתגובה שהדיווחים על תופעות לואי של rhabdomyolysis ונזק כלייתי הכרוכים בשימוש בקרסטור מדאיגים, ושיש צורך לקבל הערכה ברורה ובהירה מהרשויות, כמו CSM באשר לבטיחות וליעילות של תרופה זו.

דובר ה-CSM הודיע כי הם וגם ה-MHRA ימשיכו לעקוב אחר המידע הנוגע לתרופה זו, כמו לכל תרופה חדשה.

חברת אסטרה-זנקה טוענת בתגובה שהאשמותיו של ד”ר וולף משוללות יסוד ושהנתונים שהוא מציג שגויים ומטעים. החברה מודה כי היו מס’ מקרים של rhabdomyolysis בשימוש במינון של 10 מ”ג, אך שיעור המקרים הללו אינו שונה מאלה שהתרחשו בסטטינים אחרים במינונים מקבילים. החברה מדגישה כי כאשר בוחנים את “מאזן” התועלת שמשיג הטיפול בקרסטור מול תופעות הלואי אז המאזן הוא חיובי ביותר.

לדיווח ב- BBC

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/09/2026

הטיפול בשבץ איסכמי עם ליבת שבץ גדולה (Large Ischemic Core) מעורר דיון רב בשנים האחרונות. המחקר בחן כיצד נוכחות של “אי התאמה” (Mismatch) – כלומר פער בין אזור המוח שכבר ניזוק באופן בלתי הפיך לבין אזור המוח שעדיין ניתן להצלה (Penumbra) – משפיעה על סיכויי ההחלמה של המטופל לאחר צנתור מוח, והאם חשיבות הפער הזה משתנה ככל שחולף הזמן מתחילת התסמינים

דנ”א גידולי במחזור הדם בסרטן ראש וצוואר; סקירה מהאגודה האמריקאית לראש וצוואר

דנ”א גידולי במחזור הדם בסרטן ראש וצוואר; סקירה מהאגודה האמריקאית לראש וצוואר

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|25/09/2026

למרות ההתקדמות בהבנת גידולי הראש והצוואר בעשורים האחרונים, עדיין קיים קושי בזיהוי סמנים ביולוגיים אמינים. עם העלייה בשכיחות סרטן האורופרינקס הקשור לנגיף הפפילומה האנושי (HPV) וסרטן הנזופרינקס הקשור לנגיף אפשטיין־בר (EBV), הופיעו circulating tumor DNA ‏(ctDNA) ו־DNA נגיפי אונקוגני כסמנים ביולוגיים בעלי פוטנציאל מבטיח

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן