טיפול ב-Tocilizumab משפר איכות חיים ומוגבלות בילדים עם דלקת מפרקים (Arthritis Care Res)

לטיפול ב-Tocilizumab (אקטמרה) תועלת רבה בילדים עם JIA (Juvenile Idiopathic Arthritis), עם שיפור משמעותי באיכות החיים הבריאותית ומוגבלות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השינויים באיכות החיים הבריאותית ובמוגבלות בילדים עם JIA שטופלו ב-Tocilizumab. הם השלימו ניתוח משני של שני מחקרים מבוקרי-פלסבו להערכת טיפול תוך-ורידי ב-Tocilizumab בילדים עם JIA פעיל. המשתתפים דיווחו על מוגבלות (שאלון Childhood Health Assessment Questionnaire), איכות חיים בריאותית (שאלון Child Health Questionnaire Parent Form-50). כמו כן, המשתתפים השלימו הערכה גופנית ונפשית, כאב ותחושת רווחה.

מדגם המחקר כלל 112 חולים עם JIA סיסטמי ו-188 חולים עם JIA פוליארטיקולרי.

לאחר 16 שבועות, בקבוצת החולים עם JIA פוליארטיקולרי נרשמה ירידה במדד CHAQ הממוצע מ-1.39 בתחילת המחקר ל-0.67. לאחר 12 שבועות, בקבוצת החולים עם JIA סיסטמי נרשם שיפור במרכיב המדד הגופני שהיה גדול יותר בקבוצת הטיפול ב-Tocilizumab, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (7.3 לעומת 2.4, p<0.05).

לאחר 104 שבועות תועד שיפור כמעט בכל מדדי הבריאות, המדד הנפשי והמדד גופני, בילדים עם JIA סיסטמי.

בחולים עם JIA פוליארטיקולרי או סיסטמי נרשמה ירידה משמעותית במוגבלות, לצד שיפור בתחושת הרווחה והקלה בכאב. 92.6% מהחולים עם JIA פוליארטיקולרי ו-96.8% מאלו עם JIA סיסטמי דיווחו על כאב מינימאלי, לכל היותר, לאחר 104 שבועות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי טיפול ב-Tocilizumab לווה בירידה מובהקת סטטיסטית במוגבלות ובכאב ולווה בשיפור איכות החיים הבריאותית בחולים עם JIA.

Arthritis Care Res 2020

לידיעה ב-MedPage Today

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

מקור: Journal of Clinical Medicine
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|14/09/2025

אנגיוגרפיה כלילית באמצעות CT (CTCA) נמצאה בטוחה ויעילה להערכת מחלת עורקים כליליים (CAD) בקרב מטופלים עם הסתברות מקדימה נמוכה עד בינונית למחלה

עיכוב סלקטיבי של טירוזין קינאז 2 עם זאסוציטיניב (TAK-279) משפר תוצאות בקרב חולי דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה – מחקר פאזה 2b  אקראי

עיכוב סלקטיבי של טירוזין קינאז 2 עם זאסוציטיניב (TAK-279) משפר תוצאות בקרב חולי דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה – מחקר פאזה 2b אקראי

מקור: The Lancet Rheumatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|05/08/2025

זאסוציטיניב משפר תסמיני דלקת מפרקים פסוריאטית בבטיחות גבוהה, עם שיפור מדדי ACR והפחתת נגעי עור – אפשרות טיפולית חדשה וממוקדת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן