מתן אינטרפרון ושחמת קשורים לכשל כבדי במקרי זיהום כפול ב-HIV/HCV (ה-AIDS)

בחולים הסובלים מזיהום כפול ב-HIV ובוירוס צהבת C ועשויה להתפתח בהם שחמת מעלה הטיפול באמצעות אינטרפרון (IFN) את הסיכון להופעת אי-ספיקה כבדית.

אולם, כותבים החוקרים, אין הדבר מעיד בהכרח כי יש להמנע ממתן טיפול המבוסס על אינטרפרון. לדבריהם, יש לשקול את מתן הטיפול באינטרפרון לחולים הסובלים מן הזיהום הכפול ומופיעה בהם התקדמות היסטולוגית של הצהבת הכרונית לפני התפתחות מחלת הכבד המתקדמת.

החוקרים הבחינו בהופעת 14 מקרים של אי-ספיקה כבדית בקרב 123 חולי שחמת שנרשמו למחקר הקליני שהשווה את מתן הטיפול באמצעות peg-IFN alpha-2a למתן הטיפול הקונבנציונאלי ב-IFN alpha-2a, עם או ללא ribavirin.

אי-ספיקה הופיעה בתוך 24 שבועות ולא נצפתה בקרב נבדקים שלא סבלו משחמת. לא הופיעה עליה ברמות ה-HCV RNA לפני התפתחות אי-הספיקה.

אנליזה רבת-משתנים חשפה 5 גורמי סיכון שנמצאו קשורים להופעת אי-ספיקה כבדית: רמות בילירובין מוגבהות, ירידה בהמוגלובין, עליה ב-alkaline phosphatase או ירידה במספר טסיות הדם, וטיפול ב-didanosine.

מרקרים של רפליקציה ויראלית, הפעילות ההיסטולוגית, מתן טיפול כנגד HCV, או ספירות תאי ה-CD4 לא נמצאו קשורים להופעת אי-הספיקה הכבדית. מתן טיפול ב-ribavirin או ב-peg-IFN לא השפיע על התוצאות בהשוואה למתן טיפול IFN קונבנצינאלי.

החוקרים ממליצים להמנע ממתן didanosine בחולים הסובלים ממחלת כבד מתקדמת, אולם הם מסבירים כי אין לשלול מתן טיפול המבוסס על אינטרפרון בחולים אלה, בהעדר אפשרויות טיפול אחרות. עם זאת, הם מציינים כי אף-על-פי-כן יש לעקוב בקפדנות אחר חולים אלה במהלך מתן הטיפול.

AIDS 2004;18:F21-F25.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הגדרה מחדש של שכיחות אבנים בכליות: דפוסים מתפתחים הקשורים לגיל

הגדרה מחדש של שכיחות אבנים בכליות: דפוסים מתפתחים הקשורים לגיל

מקור: Epub
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|22/10/2026

מקובל בפרקטיקה היום־יומית שמחלת אבנים בדרכי השתן שכיחה בעיקר באנשים צעירים, ומכאן ההתייחסות לתסמינים, לדימות וכדומה. המחקר המוצג מאנגליה קורא תגר על ההנחה המקובלת

הערך הפרוגנוסטי של בדיקות אלקטרודיאגנוסטיות בשיתוק על שם Bell בדרגה בינונית

הערך הפרוגנוסטי של בדיקות אלקטרודיאגנוסטיות בשיתוק על שם Bell בדרגה בינונית

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|21/10/2026

מטרת המחקר הייתה לכמת את הערך הפרוגנוסטי הנוסף של הממצאים האלקטרודיאגנוסטיים, מעבר לדרגת H-B הראשונית, בניבוי ההחלמה משיתוק על שם Bell לאחר שישה חודשים, לרבות בחולים עם שיתוק בדרגה בינונית

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|14/10/2026

המאמר סוקר את העדויות העדכניות ביותר בנוגע ליעדי לחץ דם סיסטולי, תוך התמקדות בשאלה האם יעד אינטנסיבי (פחות מ־120 מ”מ כספית) עדיף על היעד הסטנדרטי (פחות מ־140) עבור אוכלוסיות רחבות, כולל חולי סוכרת וקשישים?

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן