עובדי מנהל ומשק בבתי החולים הממשלתיים יוצאים למאבק: שביתה בכל בתי החולים הממשלתיים מיום א?, ה- 5/8/2018

הודעת ועד עובדי מנהל ומשק

העובדים השקופים של מערכת הבריאות

ועד עובדי מנהל ומשק בבתי החולים הממשלתיים (מנמ?ש) הכריז על סכסוך עבודה ויוצא למאבק להקטנת העומסים בבתי החולים ושיפור תנאי ההעסקה של 12,000 העובדים, המהווים את עמוד השדרה בתפקוד השוטף של בתי החולים בישראל.

אלי בדש, יו?ר ועד מנמ?ש: ?אנחנו יוצאים למאבק לאחר שנים של סחבת. המדינה חייבת להבין שללא העבודה הקשה והמאומצת של עובדי מנהל ומשק, לא תהיה מערכת בריאות?.

המאבק נסוב על מספר סוגיות עיקריות:

קביעת תקינה לעובדי מנהל ומשק בבתי החולים !!! העומסים בבתי החולים רק הולכים וגדלים, מספר המטופלים גדל באופן משמעותי בכל בתי החולים, ובמקביל התרחבו היקפי הפעילות והמקצועיות הנדרשת מהעובדים. דבר אחד לא השתנה מעולם לא נקבעו תקנים לעובדי מנהל ומשק בבתי החולים הממשלתיים. מצב אבסורדי זה מוביל לכך שמחלקות חדשות נפתחות ללא תקנים של מטפלים, מנקים פקידות קבלה ועוד. דבר שיוצר עומס בלתי נסבל על העובדים הקיימים ופוגע במטופלים. כפי שיש תקינה לרופאים ולאחיות בבתי החולים, לא יתכן חייבים לקבוע תקינה לעובדי מנהל ומשק.  

עדכון תפקידים הנדרשים לפעילות בית חולים !!! עשרים שנה שלא עודכנו התפקידים של עובדי מנהל ומשק בבתי החולים ישנם כיום תפקידים נדרשים שלא היה קיימים לפני עשרים שנה (לדוגמא מומחה לאבטחת מידע, מערכת מחשוב ועוד). תפקידים אחרים עברו קפיצת דרך משמעותית, אבל כל אלה לא מהווים כחלק מהתפקידים המוגדרים שבית חולים חייב שיהיו בו.

עדכון חוברת התפקוד היא דרמטית להבטחת התפקוד התקין של בתי החולים.

ביטול דרגות השכר הנמוכות ועדכון רמות הדירוג !! במשך עשרים שנה לא עודכנו רמות הדירוג של העובדים בתפקידים השונים. אלפי עובדים תקועים ואינם יכולים להתקדם בתנאי העבודה והשכר גם אם תפקידם התפתח במהלך השנים וגם אם השקיעו ועברו השתלמויות. בנוסף, ישנם עובדים במשרה מלאה, המשתכרים מתחת לשכר מינימום (ברמות הדירוג הנמוכות)! העובדה שהמדינה מוסיפה לעובדים אלה ?תוספת חוק? היא שערורייה שצריך להפסיק. חייבים לבטל את רמות הדירוג הנמוכות.

השוואת שכר של עובדי מנהל ומשק בביה?ח הממשלתיים לעובדים המקבילים בקופות החולים !! השוואה שתוביל להעלאת שכר ממוצעת של 10-15%. ועדת פדה קבעה לפני למעלה מ- 30 שנה שחייב להיות שוויון בין עובדי בתי החולים הממשלתיים לאלה של קופות החולים, ועד היום טרם יושמה החלטת הממשלה.

השביתה תכלול 30 מרכזים רפואיים: כל בתי החולים הכלליים הממשלתיים, בתי החולים לבריאות הנפש, בתי החולים לשיקום וגריאטריה. במסגרת השביתה לא יהיו שירותי אדמיניסטרציה, אחזקה, ניקיון, מטבח, כוח עזר ועוד.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

מקור: Journal of Investigative Dermatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|21/09/2025

מספר מקרי הפסוריאזיס בעולם כמעט הוכפל בין שנת 1990 לשנת 2021, והגיע להערכה של 43 מיליון מקרים ושל 5.1 מיליון אבחונים חדשים בשנת 2021

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן