המדינה הזרימה מ-2010 לקופות החולים מיליארד ש”ח לטובת צמצום הפערים בפריפריה מבלי לפקח על השימוש בו (דהמרקר)

ממאמר המתפרסם בדהמרקר ע”י רוני לינדר עולה כי למרות שהמדינה השקיעה כביכול כבר מיליארד ש”ח להקטנת הפערים בשירותי הרפואה בפריפריה, אין למעשה להשקעה זו כל תוצאות ולא ברור כלל גם אם אותו מיליארד ש”ח הופנה אכן להשקעה בפריפריה ע”י הקופת.

ובכן, מסתבר שהמדינה הזרימה לקופות החולים משנת 2010 תוספת של 180 מיל’ ש”ח מידי שנה (כלומר במצטבר עד היום כבר כמיליארד ש”ח) לטובת הקטנת הפערים בשירותי הבריאות בפריפריה, היינו לטובת השקעה בהרחבת שירותי רפואה בפריפריה. בנוסף לכך, לנוסחאת הקפטיציה, זו שמחלקת את תקציב הבריאות בין קופות החולים הוכנס גם פקטור פריפריה, כלומר קופות שיש להם יותר מבוטחים בפריפריה תקבלנה נתח גדול יותר.

מסתבר כעת שאותם סכומים שהועברו לקופות לא “נצבעו” ולמעשה אין כל בקרה או מידע על האופן שבו הם הושקעו. מהתוצאות שבוחנות פערים במדדי בריאות שונים (מס’ רופאים לנפש, תוחלת חיים ועוד) בין הפריפריה למרכז נראה שהפערים לא צומצמו בתקופה זו.

בתגובה לכך מסר משרד הבריאות : “מנגנון התקצוב של סל שירותי הבריאות לקופות החולים אינו צובע כסף לאזור מסוים. לצד זאת, יש חובה על המשרד לבדוק את זמינות השירותים ואיכותם. כחלק מפעילות זאת, התחיל באחרונה המשרד לפרסם נתוני זמינות של שירותים לפי אזורים. בדצמבר יפורסמו נתונים נוספים המשווים את השירותים של קופות החולים לפי אזורים. המשרד ימשיך לעקוב באופן שוטף אחר השירותים הניתנים ברחבי הארץ ויפרסם את התוצאות לציבור”.

לכתבה

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עומסי חום ותמותת קשישים בבתי אבות – האם דירוגי האיכות מנבאים סיכון?

עומסי חום ותמותת קשישים בבתי אבות – האם דירוגי האיכות מנבאים סיכון?

מקור: Age & Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|11/05/2026

מחקר חדש שפורסם ב־Age and Ageing בחן את השפעת עומסי החום על תמותת דיירי בתי אבות באנגליה ואת האפשרות להשתמש בדירוגי ה־Care Quality Commission (CQC) ככלי לזיהוי מוסדות המצויים בסיכון מוגבר לנזקי חום

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן