ועדה בראשות המשנה למנכ”ל פרופ’ גרוטו תבחן דרכים למיגור תופעת הגזענות והאפלייה במערכת הבריאות (הארץ)

על פי דיווח באתר “הארץ” הוקמה במשרד הבריאות ועדה בראשותו של המשנה למנכ”ל פרופ’ איתמר גרוטו (בתמונה) שמטרה למגר את תופעת הגזענות והאפלייה במערכת הבריאות.

הרקע להקמת הועדה הוא עדויות לתופעות גזעניות הקשורות לטיפול בלהט”בים , בסירוב לקבל טיפול מרופא או איש מקצוע רפואי אחר על רקע גזעי, הפרדת יולדות, יחס מפלה לנשאי HIV ועוד.

פרופ’ גרוטו מצהיר ש”גילויי גזענות כלפי מטופלים או מטפלים במערכת הבריאות אינם נסבלים, ואנו קבענו יעד של אפס גזענות, בכוונת הוועדה להוביל תהליך משתף ורחב ככל האפשר על מנת לפעול לאיתור גילויים מסוג זה, לטפל בהם, וליצור תהליכים ואווירה מחוללי שינוי.

אנו מאמינים כי טיפול בתופעות גזענות חשוב לא רק במישור הערכי, אלא גם במישור הבריאותי, וצפוי להביא גם לשיפור במדדי הבריאות ולצמצום פערים בין אוכלוסיות. אנחנו חושבים שאם נפעל בצורה אקטיבית יותר נוכל למפות את התופעה, ולפתח מנגנון שיעזור לנו לטפל באירועים מהסוג הזה. אם לא בכולם, אז לפחות בחמורים שבהם”.

לדיווח בהארץ

הערת המערכת: יש כמובן לברך על הקמת הועדה וכעת לא נותר אלא להמתין להמלצות וליישומן.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

מקור: Journal of Investigative Dermatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|21/09/2025

מספר מקרי הפסוריאזיס בעולם כמעט הוכפל בין שנת 1990 לשנת 2021, והגיע להערכה של 43 מיליון מקרים ושל 5.1 מיליון אבחונים חדשים בשנת 2021

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן