עדכון הקוד האתי מטעם ה-AMA בנושא שירותי טל-רפואה (מתוך כנס ה-AMA)

נציגי ה-AMA (American Medical Association) עדכנו את הקוד האתי במהלך הכנס השנתי של הארגון ואישרו קבלת אבחנות מטופלים דרך שירותי טל-רפואה, כל עוד מכירים במגבלות הברורות. המומחים מסבירים כי ההתקדמות הטכנולוגית מספקת כלים חדשים למתן טיפול לחולים, כולל שיחות וידאו ומכשירי כף יד המאפשרים למטופל להשלים בדיקות סימנים חיוניים תחת הנחייה מרחוק של רופא.

ההנחיות החדשות מחליפות שתי חוות דעת קודמות, כאשר ב-AMA שכתבו את הקוד האתי בניסיון להפריד בין העיקר והתפל. בדומה לכל טכנולוגיה חדשה, יש להשתמש נכונה בשירותי טל-רפואה ובדרכים המקובלות.

המומחים כותבים כי תחת הסטנדרטים החדשים, על רופאים העוסקים בשירותי טל-רפואה להבטיח כי הם חושפים כל אינטרס כלכלי שיש להם באפליקציה או שירותי טל-רפואה; חשיבות הגנה על נתוני מטופלים ומניעת גישה ללא-היתר; והבטחה כי ביקורי טל-רפואה מותאמים לצרכים הרפואיים של המטופלים בהשלמת ההערכה האבחנתית או מתן מרשם לטיפול.

עוד מוסיפים המומחים כי במקרים בהם יוצרים קשר עם מטופל חדש, חשוב להקפיד להסביר על המגבלות של מערכת יחסית אלקטרונית; להסביר כיצד להמשיך בטיפול מעקב ולעודד אותם לעדכן את הרופא המטפל באשר לביקור מרחוק.

מתוך כנס ה-AMA

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

מקור: Journal of Investigative Dermatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|21/09/2025

מספר מקרי הפסוריאזיס בעולם כמעט הוכפל בין שנת 1990 לשנת 2021, והגיע להערכה של 43 מיליון מקרים ושל 5.1 מיליון אבחונים חדשים בשנת 2021

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן