נסיגה של הגידול עשויה לחסוך את הצורך בביופסית קשרית זקיף במלנומה (JAMA Dermatol)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מתפרסמות תוצאות מטה-אנליזה שכללה למעלה מ-10,000 חולי מלנומה, מהן עולה כי הסיכון לחיוביות קשרית זקיף היה נמוך משמעותית באלו עם התקדמות היסטולוגית בהשוואה לאלו ללא התקדמות זו. מהנתונים עולה כי נסיגה של הגידול עשויה לשמש לבחירת החולים המתאימים ביותר לביופסיה של קשרית הזקיף.

החוקרים ערכו סקירה שיטתית של הספרות הרפואית, לאחר חיפוש במאגרי MEDLINE, Scopus ו-Cochrane Library אחר מאמרים שפורסמו בין 1 בינואר, 1990, ועד יוני, 2014. בסופו של דבר, הסקירה כללה 14 מחקרים עם 10,098 משתתפים, בהם הם חישבו את יחס הסיכויים לנסיגה של הגידול בהתאם למיקרו-גרורות לקשריות לימפה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי החשיבות הפרוגנוסטית של נסיגה של הגידול נידונה בעבר בספרות הרפואית. הקשר עם ביופסית קשרית הזקיף לא נבחן ולא אושר עד כה. בעבר הם דיווחו על חשיבות פרוגנוסטית במדגם גדול של חולי מלנומה וכעת הם ביקשו להמשיך ולבחון את ההשפעה של נסיגה של הגידול על תוצאות ביופסית קשרית זקיף.

מהסקירה עלה כי בחולים עם נסיגה היסטולוגית תועד סיכוי נמוך יותר למיקרו-גרורות בביופסית קשרית זקיף (יחס סיכויים של 0.56) בהשוואה לחולים ללא נסיגה של הגידול. במחקרים שהוגדרו כמחקרים באיכות טובה, יחס הסיכויים היה אף נמוך יותר ועמד על 0.48.

החוקרים מאמינים כי במידה ולוקחים בחשבון נסיגה היסטולוגית של הגידול בנפרד ניתן יהיה לשנות במידה מסוימת את הגישה להערכת חולי מלנומה.

JAMA Dermatol. Published online September 2, 2015

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן