ע”פ דירוג חברת בלומברג מערכת הבריאות של ישראל במקום הרביעי בעולם מבחינת יעילותה (דהמרקר)

ע”פ דירוג של חברת המידע הפיננסי, בלומברג, ישראל היא במקום ה-4 בעולם מבחינת יעילות מערכת הבריאות. הדירוג נקבע ע”פ ניקוד משוקלל שלוקח בחשבון את תוחלת החיים (ובישראל תוחלת החיים של 81.8 שנים היא מהגבוהות בעולם), שיעור עלויות הבריאות מהתוצר הלאומי הגלמי (שבישראל הוא מהנמוכים בעולם המערבי עם 7.8% בלבד), ועלות השקעה בבריאות ממוצעת לנפש.

רק שלוש מדינות דורגו מעל ישראל ואלה הונג קונג, סינגפור ויפן.

לדיווח בדהמרקר

הערת המערכת: המשפט שודאי קופץ לרבים כעת הוא “אם כל כך טוב, אז למה כל כך רע ?..” , כי כששומעים את ראשי המערכת הרפואית הציבורית (מנהלי בתי חולים וקופות) המסר הוא של התרסקות והרס הרפואה הציבורית…. יש נתון חשוב אחד שבלומברג לא משקללים בדירוג שלהם והוא שיעור המימון הפרטי של תקציב הבריאות. בפרמטר זה ישראל היא אחת המדינות עם השיעורים הגבוהים ביותר עם סד”ג של כ-35% . הנטל הזה הנופל על האזרח אשר לא ברור עוד כמה זמן הוא יוכל לעמוד בו, ביחד עם הפמרטרים המאוד לא מחמיאים של רופאים, אחיות  ומיטות לנפש, וגם הפערים הגדולים בתוחלת חיים בין המרכז והפריפריה , מהווים תמרורי אזהרה לכך שהדירוג המאוד מחמיא שלנו לא בהכרח יישמר עוד 10 שנים…כלומר, השחיקה הזו במשאבי המערכת מתישהוא עלולה להתחיל לבוא לידי ביטוי גם בפגיעה בתוחלת חיים.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

מקור: Journal of Investigative Dermatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|21/09/2025

מספר מקרי הפסוריאזיס בעולם כמעט הוכפל בין שנת 1990 לשנת 2021, והגיע להערכה של 43 מיליון מקרים ושל 5.1 מיליון אבחונים חדשים בשנת 2021

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן