פחית של משקה ממותק ביום מעלה את הסיכון לסוכרת בלמעלה מ-20% (Diabetologia)

שתייה של פחית משקה ממותק ביום מספיקה כדי להעלות את הסיכון לסוכרת סוג 2 ב-22%, כך לפי מחקר חדש שפורסם ב- Diabetologia. החוקרים ממליצים להעלות את מודעות האוכלוסיה לגבי ההשפעה השלילית על הבריאות שיש בשתייה של משקאות כאלה.

החוקרים הסתמכו על מחקר EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition) כדי להעריך את הקשר שבין צריכה  של משקאות מתוקים, כמו מיצים שונים, משקאות מוגזים ומשקאות ממותקים בתחליף סוכר ומחלת הסוכרת סוג 2.  הם התבססו על נתוניהם של למעלה מ-12,000 חולי סוכרת סוג 2 ולמעלה מ-16 אלף נבדקים אקראיים ששימשו כביקורת.

פחית משקה אחת ביום של משקה ממותק או דיאט נקשרו להתפתחות של סוכרת סוג 2, הראשון ביחס סיכונים של 1.22 והשני ביחס סיכונים של 1.52. לאחר התאמה לצריכת האנרגיה וה-BMI  של המשתתפים, מצאו החוקרים כי הקשר נחלש במעט אך נותר עדיין עקבי בנוגע למשקאות ממותקים, ועמד על יחס סיכונים של 1.18. לעומתו הקשר בין המחלה לשתיית משקאות דיאט נחלש ולא היה מובהק. שתיה של מיצים ונקטרי פירות לא נקשרה להיארעות של מחלת סוכרת סוג 2. 

לכתבה במדסקייפ

למאמר המלא (קובץ PDF)

Diabetologia. Published online April 24, 2013.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן