יו”ר הר”י , ד”ר אידלמן, מתנגד לתכנית פרופ’ גמזו, מנכ”ל משה”ב, וקורא להחזיר השר”פ לבתי החולים

הר”י נגד תכנית משרד הבריאות לצמצום הרפואה הפרטית, והיא מביעה בתמיכת החזרת השר”פ לבתי החולים הציבוריים. 

במכתב ששלח יו”ר ההסתדרות הרפואית ד”ר ליאוניד אידלמן (בתמונה) למנכ”ל משרד הבריאות פרופ’ רוני גמזו, מדגיש ד”ר אידלמן את התנגדותה הנחרצת של הר”י לתוכנית של משרד הבריאות, שנועדה לצמצם את ההוצאה הלאומית לבריאות – וקורא להגדיל ההשקעה במערכת הבריאות הציבורית.


להלן נוסח המכתב:

“הנדון: התכנית לצמצום ההוצאה לבריאות

בהמשך לדברי בישיבת מועצת הבריאות אתמול, ברצוני להעלות על הכתב את התנגדותה הנחרצת של הר”י למה שהוצג במועצה כתכנית משרד הבריאות לגבי מוסדות הרפואה הפרטיים, במטרה לצמצם את ההוצאה הלאומית לבריאות.

מערכת הבריאות במדינה זקוקה להגדלת המשאבים. במדינת ישראל, ההוצאה לנפש בשנה בערכי כוח קניה, היא כ- $2011 . במדינות המתקדמות של אירופה ההוצאה היא כמעט כפולה ובארה”ב אף יותר ממשולשת. ידוע לך היטב, כי הרפואה המודרנית מתייקרת והולכת. החיסכון הינו על חשבון המטופלים, הרופאים ואנשי הצוות האחרים.

תחרות תורמת רבות בתחום התשתיות, זמינות הטיפול ולעתים, איכות השרות. במקום להגביל משאבים במערכת הפרטית על משרד הבריאות לפעול כדי להגדיל משמעותית את המשאבים עומדים לרשות המערכת הציבורית. זה תפקידו של המשרד. יחד עם זאת, טוב יעשה משרד הבריאות אם ידאג להפצת המידע ולהסברה בקרב הציבור על כפילות הביטוחים ועל זכויות המבוטחים.

בהזדמנות זו, ברצוני לחזור ולקרוא למשרד הבריאות ליצור בדחיפות מציאות בה מטופלים יוכלו לממש את הביטוחים הפרטיים במוסדות הרפואיים הציבוריים, לרבות לצורך בחירת רופא.”

עד כאן המכתב. בעצם, ד”ר אידלמן, מציע להחזיר את השר”פ לבתי החולים הציבוריים. כזכור, הנושא עלה בעבר בעת מאבק הרופאים אך הר”י החליטה לא להעמיד את הסוגייה במרכז המאבק המקצועי.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

מקור: Journal of Investigative Dermatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|21/09/2025

מספר מקרי הפסוריאזיס בעולם כמעט הוכפל בין שנת 1990 לשנת 2021, והגיע להערכה של 43 מיליון מקרים ושל 5.1 מיליון אבחונים חדשים בשנת 2021

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן