טיפולי פוריות באמצעות IVF או ICS קשורים לסיכון מוגבר לפגמים מולדים ( Fertility and Sterility)

מטה-אנליזה חדשה מה-Fertility and Sterility תומך במידע לפיו הפרייה חוץ גופית (IVF) או הזרקת זרע אינטרהסיפלומסטית (ICS ) קשורים לסיכון מוגבר לפגמים מולדים בהשוואה לילדים המופרים באופן נורמלי. לא היה הבדל ברמת הסיכון בין IVF ל-ICS .

המחברים אספו מידע מתוך מחקרים שפורסמו עד ספטמבר 2011 שכלל מידע על פגמים מולדים ביילודים שנולדו לאחר IVF או ICS . 

בסה”כ נסקרו 925 מחקרים, מהם הוצאו מהאנליזה כ- 870 בשל מידע כפול או חוסר במידע מספק.  בסה”כ נכלל מידע מ-56 מחקרים שכללו כ-125,000 לידות בשיטת הפריה אלו שהושוו עם ילדים שנולדו באופן ספונטני.

נמצא שיחס הסיכון לפגמים מולדים תחת IVF או ICS היה 1.37 (ברווח בר סמך של 1.26-1.48 )בהשוואה לילדים שנולדו ספונטנית. יחס הסיכון נשמר גם באנליזות לפי תתי קבוצות. 

בנוסף אנליזה שבחנה ילדים שנולדו במסגרת IVF לעומת ICS לא מצאה הבדלים בסיכון לפגמים מולדים.  

בדיון מסבירים החוקרים שהסיבות האפשריות לכך אינן ברורות. קיימות מס’ תאוריות, לרבות זו הטוענת שאותה סיבה שמראש של קושי להכנס להריון נורמלי ייתכן שגם גורמת לפגמים המולדים. בנוסף, ייתכן שהטכניקות שבהן נעשה שימוש גורמות באיזשהוא אופן לפגיעה. תאוריה נוספת היא שאולי מדובר רק באיבחון יתר שכן ילדים הנולדים בלידות כאלה נמצאים במעקב וניטור צמוד יותר.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השוואה בין טיפול אנטיביוטי באמפיצילין ואמינוגליקוזידים לעומת אמפיצילין וצפוטקסים (קלפורן) בפגים קטנים

השוואה בין טיפול אנטיביוטי באמפיצילין ואמינוגליקוזידים לעומת אמפיצילין וצפוטקסים (קלפורן) בפגים קטנים

מקור: Pediatric Research
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|14/06/2026

במחקר שפורסם ב־Pediatric Research בדקו החוקרים שני פרוטוקולי טיפול אנטיביוטי אמפירי בפגים שהינם מקובלים בפגיות ובארצות שונות; האחד טיפול באמפיצילין ואמינוגליקוזידים (כמו גנטמיצין או אמיקצין), והאחר אמפיצילין יחד עם צפוטקסים (קלפורן)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן