טיפול ב-Sotagliflozin משפר תסמינים ואיכות חיים בחולים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי Sotagliflozin הביא לשיפור בתסמינים, מגבלה גופנית ואיכות חיים בתוך ארבעה חודשים לאחר החמרת אי-ספיקת לב.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מעכבי SGLT-2 עשויים לשפר את המצב הרפואי של חולי אי-ספיקת לב לכל אורך הספקטרום של מקטע הפליטה של חדר שמאל. עם זאת, ההשפעות של מעכבי SGLT-2 ו-SGLT-1 על המצב הבריאותי אינם ידועים. כעת הם השלימו ניתוח של נתוני מחקר SOLOIST-WHF (או Effect of Sotagliflozin on Cardiovascular Events in Patients with Type 2 Diabetes Post Worsening Heart Failure) במטרה לקבוע את ההשפעות של Sotagliflozin לעומת פלסבו על המצב הבריאותי על-רקע אי-ספיקת לב.

במסגרת מחקר SOLOIST-WHF חולקו באקראי חולים מאושפזים או חולקו ששוחררו לאחרונה מאשפוז בשל החמרת אי-ספיקת לב לקבלת Sotagliflozin או פלסבו. התוצא העיקרי היה המספר הכולל של אשפוזי אי-ספיקת לב, ביקורים דחופים בשל אי-ספיקת לב ותמותה קרדיווסקולארית. שאלון KCCQ-12 (או Kansas City Cardiomyopathy Questionnaire-12) הוגדר כתוצא משני. כעת התמקדו בשינוי במדד KCCQ-12 מתחילת המחקר עד לאחר ארבעה חודשים.

מבין 1,222 חולים שחולקו באקראי במסגרת המחקר, עבור 1,113 (91%) היו נתוני KCCQ-12 מלאים בתחילת המחקר ולאחר ארבעה חודשים. מדד KCCQ-12 ההתחלתי היה נמוך בכלל המדגם (חציון של 41.7 נקודות) והשתפר לאחר ארבעה חודשים בשתי הקבוצות.

הטיפול ב- Sotagliflozin לעומת פלסבו הפחית את הסיכון לתוצא העיקרי באופן עקבי לאורך שלישוני KCCQ-12 (P=0.54). בחולים שטופלו ב- Sotagliflozin לעומת אלו בזרוע הפלסבו תועד שיפור מצון במדד KCCQ-12 לאחר ארבעה חודשים (שינוי ממוצע מתוקן של 4.1 נקודות, P=0.005). השיפור במדד KCCQ-12 היה עקבי בתתי-קבוצות שונות, כולל חולים עם מקטע פליטה של חדר שמאל קטן מ-50% או של 50% ומעלה.

שיפור קטן לפחות (5 נקודות ומעלה) במדד KCCQ-12 לאחר ארבעה חודשים תועד בשיעור גבוה יותר של מטופלים ב- Sotagliflozin לעומת חולים ברוע הפלסבו (יחס סיכויים של 1.38, p=0.017).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בתועלת של Sotagliflozin בחולים עם החמרת אי-ספיקת לב, כאשר התועלת של הטיפול תוארה בחולים עם מאפיינים דמוגרפיים וקליניים שונים.

J Am Coll Cardiol, Sep 17, 2024

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן