חממת מיט”ג מקבוצת קפיטל פוינט תוביל השקעה של 2.5 מיליון שקל בחברת נובוסרג’ הפועלת בתחום ניתוחי לב חזה

חממת מיט”ג היי-טק וונצ’רס (חממת קצרין) מקבוצת קפיטל פוינט הבורסאית, תשקיע עד כ-2.1 מיליון שקל בחברת נובוסרג’, המפתחת מערכת רובוטית ייחודית לניתוחי לב חזה. זאת, במסגרת השקעה ראשונית כוללת של כ-2.5 מיליון שקל בנובוסרג’ ותחילת פעילותה של החברה בחממת קצרין.

הסכם ההשקעה נחתם בהמשך לאישור שקיבלה חממת קצרין מוועדת החממות של המדען הראשי להשקעה בתוכנית המחקר והפיתוח של נובוסרג’, כנגד הלוואה שתינתן לחממה מהמדינה. בהמשך להסכם ההשקעה, תחזיק חממת קצרין בכ-35% מהון המניות של נובוסרג’ בדילול מלא.

נובוסרג’ מפתחת מערכת רובוטית לחיתוך עצם החזה, המיועדת לאפשר חיתוך מובנה המותאם למבנה העצם הפרטני של המנותח וחיבור מחודש של העצם בתום הניתוח, באופן מבוקר ומדויק יותר מהשיטה הנהוגה כיום. השימוש במערכת ה-Structured Sternum Incision  מתוכנן להגדיל את יציבות העצם, להפחית משמעותית את הסיכון לסיבוכים בתום הניתוח ולקצר את זמן ההחלמה.

במסגרת הסכם המייסדים התחייבה גם חברת שפיר מערכות ייצור, הפועלת בתחום תכנון והנדסה ועוסקת בפיתוח וייצור מערכות רובוטיקה ואוטומציה למגוון תעשיות, להשקיע בנובוסרג’ כ-370 אלף שקל. לנובוסרג’ הוענק רישיון בלעדי בתחום הרפואי לשימוש בטכנולוגיית חיתוך ייחודית שפותחה בשפיר, בעוד שפיר התחייבה לספק לנובוסרג’ שירותי פיתוח.

היזם של נובוסרג’ הינו פרופ’ דן ערבות, מנהל המחלקה לניתוחי לב וחזה בבית החולים כרמל. הסכם ההשקעה בנובוסרג’ נחתם במסגרת שיתוף פעולה בין חממת קצרין, פרופ’ דן ערבות, אהוד אלמון, מור יישום מחקרים – החברה למסחור טכנולוגיות של שירותי בריאות כללית, וחברת שפיר.

מנכ”ל נובוסרג’, אודי אלמון מסר: “השיטה הנהוגה כיום בחיתוכי עצם החזה הינה שיטת ניסור ידנית העשויה להביא לחוסר יציבות של העצם בתום הניתוח. כתוצאה מכך עלולים להיגרם למנותח סיבוכים וזיהומים בעצם החזה העשויים אף להסתיים במקרים מסוימים במוות. מערכת ה-SSI, המשלבת מומחיות רב תחומית בתחומי הרפואה והרובוטיקה, תאפשר חיתוך עצם מובנה מדויק בשלשה מימדים ותפחית משמעותית את הסיכון לסיבוכים בתום הניתוח”.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

מקור: ScienceDirect
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|21/08/2026

מטרת המחקר הייתה להשוות את היעילות ואת הבטיחות של H-FIRE לעומת TURP בגברים עם BPH ועם הפרעות השתנה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן