האם טיפול בסטטינים מומלץ לסובלים מתעוקה לא יציבה עם רמות תקינות של כולסטרול ? (Int J Cardiol)

התחלת טיפול מוקדם בסטטינים לאחר אירוע של תעוקה – אנגינה לא יציבה משנה את התהליך התרומבוטי במטופלים עם רמות כולסטרול תקינות, כך עולה ממחקר יווני שפורסם ב-International Journal of Cardiology .

החוקרים מציינים כי בעוד שהטיפול בסטטינים בשלב האקוטי של אירוע כלילי לא יציב ידוע כמשפר את הקליניקה של החולה, ההשפעה של תרופות אלה על המערכת התרומבוטית-פיברינוליטית באנגינה לא יציבה – בחולים עם רמות כולסטרול נורמליות הייתה לא ידועה.

החוקרים העריכו במחקר זה את ההשפעה קצרת הטווח של אטורבסטטין ( atorvastatin – ליפיטור) במינון נמוך על סמנים תרומבוטים-פיברונוליטים ב-45 מטופלים עם רמות כולסטרול תקינות הסובלים מאנגינה לא יציבה.

24 מטופלים קיבלו 10 מ”ג אטורבסטטין ליום למשך 6 שבועות מייד לאחר אישפוז בבי”ח על רקע אירוע של תעוקה, ו-21 קיבלו טיפול ללא סטטין והוו קבוצת ביקורת.

החוקרים מדווחים שאטורבסטטין מנע את שיחרור הסמנים התרומבוטיים הנגזרים מהאנדותל, דבר המרמז על כך שהוא משפר את התגובה של תאי האנדותל בעורק לאירועים קורונרים. עם זאת, החוקרים גילו שאטורבסטטין מונע את העלייה בפקטורים התרומבטים והאנטיתרומבוטיים הנגזרים מהכבד.

החוקרים סבורים שתופעה זו עשוייה להצביע על כך שסטטינים עשויים להשפיע על הפעילות הביוסינטתית של הכבד באופן לא ספציפי במטופלים אלה, ועדיין לא ברור אם היא מעוררת את האפקט התרומבוטי או האנטיתרומבוטי בקבוצת חולים זו.

לכן, מסכמים החוקרים, יש מקום לביצוע מחקרים נוספים עד אשר ניתן יהיה להמליץ באופן מוחלט על התערבות מוקדמת של טיפול בסטטינים במטופלים עם תעוקה לא יציבה ורמות תקינות של כולסטרול.

לדיווח במדסקייפ

Int J Cardiol 2006;106:333-337.

<!–


–>

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

מקור: ScienceDirect
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|21/08/2026

מטרת המחקר הייתה להשוות את היעילות ואת הבטיחות של H-FIRE לעומת TURP בגברים עם BPH ועם הפרעות השתנה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן