אטם פיברין לרשת קיבוע בניתוח אנדוסקופי לבקע מפשעתי עשוי להיות יעיל (Ann Surg)

אטם פיברין (FS) לתיקון בקע מפשעתי אנדוסקופי דו צדדי (TEP) מביא לירידה בשימוש במשככי כאבים לאחר הניתוח אך ליצירת סרומה גדולה יותר לעומת תפירה, על פי תוצאות מחקר אקראי שפורסם בגיליון נובמבר של Annals of Surgery.

בקע מפשעתי דו צדדי הוא אינדיקציה מקובלת לביצוע TEP בשל ירידה משמעותית בכאב לאחר הניתוח והחלמה מהירה יותר בהשוואה לניתוח פתוח. יעילות דומה של FS ותפירה מכנית לרשת הקיבוע הודגמה במודל חזיר, אך לא נערכו מחקרים קלינים להשוואה בין תוצאות TEP בשימוש בשני מכשירי קיבוע אלו. FS מדביק את הרשת ללא גרימת פציעה למבנים.

בין יולי 2002 ופברואר 2004, 93 חולים עם 186 מקרי בקע דו צדדי שעברו TEP דו צדדי חולקו באקראי לקבלת קיבוע רשת באמצעות FS או תפירה (n = 46 ו-n = 47). התוצאה העיקרית שנמדדה היתה חומרת הכאב, צורך במשככי כאב, והיארעות סרומה. תוצאות משניות היו אורך שהייה בבית החולים, מספר ימים עד חזרה לפעילות, אחוז חזרה, והיארעות כאב כרוני.

גיל, מין וסוג בקע היו דומים בין הקבוצות, ו-TEP בוצע בהצלחה בכולם. בהשוואה לקבוצת התפירה, קבוצת FS צרכו פחות משככי כאבים באופן משמעותי (P = .034). כאב לאחר הניתוח עד יום 6 היה דומה בשתי הקבוצות, וכן משך שהייה בבית החולים וזמן עד חזרה לפעילות. סרומה היתה ב-17.4% מקבוצת FS בהשוואה ל-5.3% בקבוצת התפירה (P = .009).

במעקב של 1.2 שנים, באף אחת מהקבוצות לא היתה חזרת בקע, אך היארעות כאב כרוני היתה גבוהה יותר בקבוצת התפירה (20%) לעומת קבוצת FS (כ-13.2%, P = .418).

מחקר זה מדגים ירידה משמעותית בצריכת משככי כאבים באמצעות שימוש ב-FS לרשת הקיבוע במהלך TEP בילטרלי, אך עם עלייה בסרומה לאחר הניתוח. FS היא אלטרנטיבה בטוחה ויעילה לתפירה מכנית לעיגון הרשת במהלך TEP. היא מאפשרת קיבוע ביולוגי לרצפת האגן ללא סיכון לפגיעה נוירווסקולרית.

לידיעה במדסקייפ

Ann Surg. 2005;242:670-675

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

מקור: ScienceDirect
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|21/08/2026

מטרת המחקר הייתה להשוות את היעילות ואת הבטיחות של H-FIRE לעומת TURP בגברים עם BPH ועם הפרעות השתנה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן