קוים מנחים חדשים לטיפול בפרפור פרוזדורים לאחר ניתוח לב (Chest)

ה-American College of Chest Physicians משחרר קוים מנחים, המבוססים על עדויות רפואיות, הנוגעים למניעה וטיפול בפרפור פרוזדורים (AF) לאחר ניתוח לב.

ד”ר McKeown, חבר הועידה, מסביר בראיון כי מעל שליש מהחולים סובלים מפרפור פרוזדורים לאחר ניתוח לב וכי התופעה קשורה בעליה בסיכון למורבידיות לאחר הניתוח, לעליה במשך השהייה בבית החולים, ולעליה בעלויות האישפוז. הוא מוסיף כי למרות שהקוים המנחים הקודמים התמקדו בטיפול ב-AF כרוני, בקוים החדשים מופיעה לראשונה התייחסות ל-AF המופיע בעקבות ניתוח לב.

ההנחיות החדשות גובשו לאחר סקירה מערכתית של מחקרים אקראיים ומבוקרים והם כוללים המלצות ספציפיות בכמה נושאים רלוונטיים כמו שימוש בקוצבי לב ובטיפול נוגד קרישה. באנליזה מצאו החוקרים כי חסמי ביתא עדיפים על חסמי תעלות סידן במניעת AF לאחר הניתוח וביצירת בקרה על קצב חדרי הלב.

הקוים המנחים אינם ממליציםעל שימוש שגרתי במגנזיום ובדיגיטליס למניעת AF לאחר ניתוח לב. מצוין כי amiodarone הוא בחירה מתאימה בחולים שבהם מצויות התוויות נגד לשימוש בחסמי ביתא או כאשר דרושה בקרה על קצב הסינוס.

נמצא כי שימוש בקביעת קצב הפרוזדורים מפחית את שיעור ההישנות של AF לאחר ניתוח לב ואנליזה נוספת מעידה כי שימוש בקביעת קצב בשני הפרוזדורים עדיפה על שימוש בקוצב באחד הפרוזדורים.

בכדי להמנע מהופעת AF לאחר הניתוח, מומלץ השימוש בהיפותרמיה מתונה וב-heparin-coated circuits. למניעת היווצרות תסחיף פקיקי לאחר הניתוח מומלץ על שימוש זהיר בנוגדי קרישה במידה וה-AF נמשך במהלך פרק זמן של יותר מ-48 שעות.

ד”ר Kvale, נשיא ה-American College of Chest Physicians, מסכם כי פיתוחם והטמעתם של הקוים המנחים מאפשרים לרופאים לפעול בהתבסס על המידע הרפואי האיכותי ביותר הזמין כיום.

לידיעה במדסקייפ

Chest 2005;128:1S-8S.

<!–


–>

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

מקור: ScienceDirect
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|21/08/2026

מטרת המחקר הייתה להשוות את היעילות ואת הבטיחות של H-FIRE לעומת TURP בגברים עם BPH ועם הפרעות השתנה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן