המלצה בכנס ה- ACC 2005 לגבי שימוש במינון נמוך של אספירין

לקראת השעות האחרונות של כנס ה- ACC 2005, יצאה אזהרה נוספת שהתייחסה לטיפול נוגד טסיות כטיפול מונע לאירועים קרדיו-ווסקולריים: כאשר רושמים מינון יומי של אספירין (ASPIRIN), מינון נמוך בטוח יותר לשימוש.

אזהרה זו היא המסקנה העולה מניתוח סטטיסטי מקיף של 31 מחקרים רנדומליים עם השוואה לפלצבו. המחקרים כללו נתונים על 192,036 חולים.

לפי החוקרים, אין כל עדות מחקרית כי מינון גבוה יותר של אספירין, יעיל יותר ממינון של פחות מ- 100 מ”ג ליום. החוקרים טוענים, כי עד שיוכח אחרת במחקרים שיידרשו לנושא, מינון של פחות מ- 100 מ”ג יכול להיחשב כיעיל למניעה ראשונית ושניונית.

בתשעה מבין 31 המחקרים שנסקרו, החולים קיבלו פחות מ- 100 מ”ג אספירין ליום, ב- 8 מחקרים החולים קיבלו בין 100-200 מ”ג אספירין ליום, וב- 19 מחקרים החולים קיבלו יותר מ- 200 מ”ג אספירין ליום.

נמצא, כי שיעור הדימומים החמורים בקרב חולים שטופלו במינון האספירין הנמוך ביותר, היה פחות מ- 1.5%. שיעור זה גדל ל- 1.56% בקרב החולים שטופלו במינון בינוני, וליותר מ- 5% בקרב החולים שטופלו במינונים הגבוהים ביותר.

החוקרים מדווחים עוד, כי שיעור הדימומים הכולל עלה ככל שמינון האספירין עלה. ממצא מעניין שנתגלה בניתוח הנתונים הראה, כי הסיכון לדימום מוחי היה רב יותר בחולים שטופלו במינון בינוני (0.5%), בהשוואה לחולים שטופלו במינון גבוה (0.2%). החוקרים שיערו כי מדובר בעיוות של תוצאות, הנובע ממודל המחקרים שעסקו בטיפול במינון בינוני.

לפי קרדיולוג בכיר שדיבר בכנס, המחקר מספק הוכחות התומכות בטיפול באספירין במינון נמוך, מלבד במקרים בהם יש התוויות ברורות לטיפול במינון גבוה.

ACC 2005 Annual Scientific Session: Abstract 870-7. Presented March 9, 2005.

 

לידיעה המלאה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

מקור: ScienceDirect
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|21/08/2026

מטרת המחקר הייתה להשוות את היעילות ואת הבטיחות של H-FIRE לעומת TURP בגברים עם BPH ועם הפרעות השתנה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן