נזק נוירולוגי כתוצאה מ-encephalitis בשל קדחת הנילוס המערבי חמור יותר במושתלים (Arch Neurol)

למרות שמאפיינים רבים של encephalitis בשל וירוס קדחת הנילוס המערבי (WNV) דומים במקבלי השתלה ובחולים חסרי הפרעה חיסונית, מחקר חדש מעיד כי במושתלים נגרם לעיתים קרובות נזק נוירולוגי חמור יותר.

הממצאים מבוססים על מחקר שנערך ב-11 חולים מושתלים שטופלו בשל זיהום ב-WNV בקולורדי ב-2003. ההשתלות כללו 4 כליות, 2 תאי גזע, 2 כבדים, ריאה, ו-2 כליות/לבלבים, ופרק הזמן בין ההשתלה לבין הזיהום ב-WNV נע בין 5 חודשים ל-15 שנים.

החוקרים כותבים כי בכל החולים, פרט לאחד, נצפו סימני מחלה מוקדמים האופייניים בחולים שמערכת החיסון שלהם תקינה.

החוקרים מציינים כי meningoencephalitis התרחשה ב-10 חולים, בינהם 3 מקרים הכוללים גם שיתוק רפה אקוטי. בחולה אחד התפתח השיתוק הרפה האקוטי בהעדר encephalitis. הפרעות משמעותיות בתנועה הובחנו ב-6 חולים.

בדיקות CSF, MRI, ו-EEG חשפו אי-תקינויות בכל החולים שהוערכו עם מודלויות אלה, או כמעט בכולם.

החוקרים מציינים כי שניים מהחולים נפטרו כתוצאה מהזיהום. ב-3 מתוך 9 החולים הנותרים הופיעה פגיעה נוירולוגית שאריתית.

החוקרים מסבירים כי encephalitis בשל WNV הנרכש באופן טבעי במושתלי איברים כוללת מאפיינים דיאגנוסטיים, קליניים ומעבדתיים דומים לאלה המדווחים באנשים בעלי מערכת חיסון המתפקדת כהלכה, אך תוצאות ההדמיה הנוירולוגית, ה-EEG, ונתיחת הגופה מראות כי חולים אלה מפתחים נזק נוירולוגי מדרגה חמורה יותר.

במאמר מערכת מצורף מעיר הכותב, ד”ר Rosenberg, כי המחקר הנוכחי משמעותי משום שהוא מתעד את קטלניותה של encephalomyelitis של WNV בחולים בעלי מערכת חיסון שאינה מתפקדת באופן נורמלי ומתריע בפני קהילת הנוירולוגים לעמוד על המשמר בנוגע להופעת השלכות מחלה חמורות בקרב חולים אלה.

Arch Neurol 2004;61:1181,1210-1220.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

מקור: ScienceDirect
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|21/08/2026

מטרת המחקר הייתה להשוות את היעילות ואת הבטיחות של H-FIRE לעומת TURP בגברים עם BPH ועם הפרעות השתנה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן