המשתתפים מילאו שאלון תדירות מזון לפני האבחנה. החוקרים זיהוי 4 דפוסי תזונה: תזונה בריאה, תזונה מערבית, תזונה מעובדת ותזונת משקאות.
התזונה המעובדת, אשר היתה מורכבת מבשרים מעובדים, בשר אדום, איברים פנימיים ודגנים מעובדים, בצל ועבניות, מיצי ירקות ופירות, משקאול קלים ומים מינרלים, היתה קשורה לעלייה בסיכון לסרטן הערמונית. יחסי הסיכון לחמישון העליון בהשוואה לערך הבסיס היו 2.75, עם דפוס של מנה-תגובה (p < 0.0035).
תזונה מערבית מסורתית היתה עשירה בבשרים, איברים פנימיים, ביצים, חלב, קינוחים, תפוחי אדמה, מיונז, אגוזים, קפה, מי ברז וליקר. דפוס זה היה קשור במעט לעלייה בסיכון לסרטן ערמונית.
תזונה בריאה היתה מאופיינת בירקות, פירות, דגנים מלאים, דגים ועוף. תזונת המשקאות כללה מי ברז, משקאות קלים ומיצי פירות, תפוח אדמה, עוף ומרגרינה, והעדר אלכוהול. אף אחת מאלו לא היו קשורות לעלייה בסיכון לסרטן הערמונית.
התוצאות תומכות ברעיון כי צריכת פירות, ירקות ועוף עשוייה להיות קשורה לירידה בסיכון לסרטן הערמונית וצריכת בשר, דגנים מעובדים וכנראה משקאות קלים קשורה לעלייה בסיכון לסרטן הערמונית.
<!–
–>
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!