ההשפעה של מחלה ממארת על מבנה הלב (Journal of the American Heart Association)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Heart Association מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ממאירות פעילה מלווה בשינויים בגודל חללי הלב, תפקוד הלב וסמנים המעידים על בריאות הרקמה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשלים הערכה מקיפה של השינויים בלב ובכלי הדם בחולי סרטן שטרם החלו טיפול כימותרפי ולקבוע את ההבדלים בממצאי הדמיה בתהודה מגנטית להערכה לבבית בין חולים אלו ובין ביקורות בריאות.

מדגם המחקר כלל 281 חולים עם לימפומה או ממאירות שד פעילה לפני התחלת טיפול כימותרפי בעל רעילות לבבי, כמו גם 102 מתנדבים בריאים. משתתפים בשתי זרועות המחקר עברו בדיקת הדמיה בתהודה מגנטית של הלה לקביעת נפח חללי הלב, מקטע הפליטה ותפקוד חדר שמאל.

הגיל הממוצע של חולי הסרטן עמד על 53.8 שנים, כאשר הרוב המוחלט היו נשים (79%).

למרות דמיון במקטע פליטה של חדר שמאל בין זרועות המחקר, בקרב חולי סרטן תועדו חללי לב קטנים יותר, עליה במתח סיסטולי ואמפליטודה ועליה במיפוי T1 לעומת מתנדבים תואמים. לאחר תקנון לגיל, מין, יתר לחץ דם וסוכרת, הקשר בין ממאירות ובין מדדים הדמייתיים אלו נותרה על כנה.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין את המנגנונים הפתופיזיולוגיים בבסיס הממצאים הללו ולבחון את החשיבות בכל הנוגע לטיפול בחולי סרטן המופנים לקבלת טיפול בעל רעילות לבבית.

Journal of the American Heart Association 2021

הערת מערכת:

השבוע נקיים דיון מומחים מצולם בממצאי המחקר הזה והשלכותיו הקליניות בהשתתפות דר זאזא יעקבשווילי , ד?ר חמדאן וד?ר גילון 

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן