השוואת שימוש בעט חד-פעמי לעומת עד רב-פעמי להזרקת הורמון גדילה רקומביננטי (Patient Prefer Adherence)

במאמר שפורסם בכתב העת Patient Preference and Adherence מדווחים חוקרים מדרום קוריאה על תוצאות מחקר חדש להערכת עטים שונים למתן טיפול בהורמון גדילה רקומביננטי, מהן עולה מרבית החולים מעדיפים את השימוש בעט חד-פעמי, על-פני עט רב-פעמי. מטופלים רבים דיווחו כי השימוש בעט חד-פעמי היה נוח יותר וכן טיפול זה היה בטוח יותר.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השימושיות והבטיחות של עד חד-פעמי לעומת עט רב-פעמי למתן טיפול בהורמון גדילה רקומביננטי. הם השלימו מחקר רב-מרכזי, בתווית-פתוחה, שכלל זרוע אחת של מטופלים שטופלו בעבר בהורמון גדילה רב-פעמי באמצעות שימוש בעט רב-פעמי וכעת קיבלו את הטיפול בצורת עט חד-פעמי למשך שמונה שבועות. החוקרים בחנו את נוחות השימוש, העדפת הטיפול והסבילות של שימוש בעט חד-פעמי, בהשוואה לשימוש בעט רב-פעמי, כפי שנקבע על-פי המטופלים ו/או המטפלים שלהם.

מבין 116 משתתפים שלקחו חלק במחקר, 115 קיבלו טיפול בעט חד-פעמי ו-109 השלימו את המחקר. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 9.4 שנים.

בהשוואה לשימוש קודם בעט רב-פעמי, השימוש בעט חד-פעמי היה נוח יותר משמעותית (ערך ממוצע של 7.88, רווח בר-סמך 95% של 7.45-8.30) על-פי סולם שנע בין 0 (הכי פחות קל לשימוש) ועד 10 (הרבה יותר קל לשימוש). יתרה מזאת, שיעור החולים שהעדיפו את השימוש בעט חד-פעמי, בהשוואה לשימוש הקודם בעט רב-פעמי, עמד ע 75.7% (רווח בר-סמך 95% של 67.6-83.8%).

שיעור החולים שדיווחו כי לא חוו כלל כאב או אי-נוחות באתר הזריקה היה גבוה יותר לאחר שימוש בעט חד-פעמי, בהשוואה לשימוש בעט רב-פעמי. לא תועדו סוגיות בטיחות ספציפיות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בשימוש בעט חד-פעמי למתן הורמון גדילה רקומביננטי, על-פני שימוש בעט רב-פעמי.

Patient Prefer Adherence. 2019;13:21952205

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן