אלרגיה

האם חשיפה לכספית בתזונה מעלה את הסיכון למחלת לב וכלי דם? (N Engl J Med)

מתוצאות מחקר חדש עולה כי רמות אופייניות של חשיפה לכספית בארצות הברית אינן מעלות את הסיכון למחלות לב וכלי דם במבוגרים.

הממצאים מבוססים על נתונים אודות 51,529 מבוגרים שלקחו חלק במחקר HPFS (Health Professionals Follow-up Study) ו-121,700 נשים במחקר NHS (Nurses’ Health Study).

זהו ללא ספק המחקר הגדול ביותר בנושא, ומתוצאותיו עולה כי אין עדות לנזק בעקבות חשיפה לרמות אופייניות של כספית בארצות הברית.

במטרה לבחון את הנושא מדגם המחקר כלל 3,427 משתתפים בשני המחקרים עם היארעות מחלה קרדיווסקולארית, כולל 1,532 מקרים חדשים של אוטם לבבי לא-פטאלי, 831 מקרים של מחלת לב כלילית פטאלית ו-1,064 אירועי שבץ מוחי. למשתתפים אלו בקבוצת המקרים התאימו החוקרים 3,427 ביקורות שלא פיתחו מחלות קרדיווסקולאריות במהלך תקופת המעקב.

חציון ריכוז הכספית בגזירי ציפורני הרגליים היה 0.23 מיקרוגרם לגרם בקבוצת המקרים ו-0.25 מיקרוגרם לגרם בקבוצת הביקורות. חציון מרווח המעקב מזמן גזירת הציפורניים עד להיארעות מחלה קרדיווסקולארית היה 11.3 שנים.

מניתוח רב משתנים עולה כי אין סיכון מוגבר למחלת לב כלילית , שבץ מוחי, או כלל אירועים קרדיווסקולאריים בקרב משתתפים בחמישון העליון של חשיפה לכספית, בהשוואה לאלו בחמישון התחתון.

החוקרים לא יודעים להגיד מהו המנגנון הביולוגי האחראי לממצאי המחקר לפיהם כספית עשויה באופן מסוים לספק הגנה קרדיווסקולארית.

החוקרים מודים כי ההתבססות על ריכוז כספית בגזירי ציפורני הרגליים כמדד לחשיפה עשוי להיות אחת המגבלות של המחקר.

הם מדגישים כי על-סמך ממצאים אלו אין מקום לערוך שינויים במדיניות הבריאות בכל הנוגע לריכוז הכספית במוצרי מזון.

N Engl J Med. 2011;364:1116-1125

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה