אין הוכחות לגבי סיכון מוגבר לשבץ בחולים דמנטים המטופלים ב- Risperidone

חוקרים העריכו את הסיכון היחסי לארועים צרברווסקולרים בחולים שטופלו ב- risperidone, olanzapine, quetiapine, ו- haloperidol. חולים שטופלו בבנזודיאזפינים שימשו כקבוצת ביקורת.

החוקרים בדקו נתונים מתוך ה- 1999-2002 Medicaid database, שכללו  2898 חולים שטופלו ברספרידון (Risperdal). נבדקה ההאירעות של ארועים מוחיים 90 יום לאחר התחלת הטיפול.

לא נמצא הבדל בסיכון לשבץ מוחי בין קבוצת הרספרידון לבין קבוצות האולנזפין והקווטיאפין. חולים שטופלו בהלופרידול היו בסיכון גבוה יותר לשבץ בהשוואה למטופלים ברספרידון (סיכון יחסי של 1.91(.

חולים בקבוצת הביקורת (מטופלים בבנזודיאזפינים) היו בסיכון מוגבר לארועים צרברווסקולרים בהשוואה לכל קבוצות המטופלים בתרופות אנטי-פסיכוטיות (סיכון יחסי של 2.05(.

לא קיים סיכון מוגבר לארועים מוחיים בחולים דמנטים מבוגרים המטופלים ברספרידון, כותבים החוקרים. למעשה, לאחר תיקון עבור משתנים אחרים נראה כי חולים המטופלים בבנזודיאזפינים נמצאים בסיכון מוגבר לעומת חולים המטופלים בתרופות אנטי-פסיכוטיות, הם מוסיפים.

[Presentation title: “Absence of Risperidone-Related Increased Stroke-Risk Among Dementia Patients.” Abstract #P01.278]

לידיעה ב- Doctors Guide

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|14/10/2026

המאמר סוקר את העדויות העדכניות ביותר בנוגע ליעדי לחץ דם סיסטולי, תוך התמקדות בשאלה האם יעד אינטנסיבי (פחות מ־120 מ”מ כספית) עדיף על היעד הסטנדרטי (פחות מ־140) עבור אוכלוסיות רחבות, כולל חולי סוכרת וקשישים?

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

מקור: aua journals
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|27/09/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את הבטיחות ואת היעילות של שימוש באדי מים לצורך אבלציה של רקמת ערמונית בקרב גברים עם סרטן ערמונית מקומי (PCa) בדרגת סיכון בינוני במעקב של 12 חודשים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן