טיפול ב- diabetic gastroparesis על ידי גירוי חשמלי של הקיבה מביא לשיפור בתסמינים ובשליטה ברמות הגלוקוז (Diabetes Care)

שיפור בתסמינים של  diabetic gastroparesis בעזרת גירוי חשמלי של הקיבה, מלווה בשיפור בשליטה גליקמית, ובהפחתה במספר ימי אשפוז, נכתב במחקר חדש.

החוקרים בדקו רטרוספקטיבית 48 חולי סוכרת עם diabetic gastroparesis, שתסמיניהם הקשים לא הגיבו לטיפול תרופתי. החולים עברו התקנה שלEnterra Therapy device (Medtronic, Minneapolis), מחולל פעימות חשמליות המותקן בכיס בקיר הבטן, עם אלקטרודות המוחדרות לשריר החלק של הקיבה.

נרשמה הפחתה משמעותית בתדירות ובחומרה של תסמיני המחלה לאחר 6 חודשי טיפול, שנשמרה גם לאחר שנה של מעקב.

רמות ממוצעות של HbA1c פחתו, מ- 9.4% בתחילה, ל- 8.4% לאחר 12 חודשים, ונרשמה עלייה משמעותית במדדים של איכות חיים. מספר ימי האשפוז בשנה שלאחר ההשתלה פחת בכשני שליש, בהשוואה לתקופה שלפניה.

כיוון שזמני ריקון הקיבה לא השתנו משמעותית, החוקרים סבורים כי ההשפעה החיובית של ההתקן קשורה בגירוי נתיבים המפעילים מערכות מרכזיות של בקרה על בחילות והקאות.

שלושה חולים נזקקו להוצאה של ההתקן עקב זיהום. ארבעה חולים מתו במשך השנה, אך לא נראה כי המקרים היו קשורים בהשתלת ההתקן.

Diabetes Care 2004;27:1071-1076.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|14/10/2026

המאמר סוקר את העדויות העדכניות ביותר בנוגע ליעדי לחץ דם סיסטולי, תוך התמקדות בשאלה האם יעד אינטנסיבי (פחות מ־120 מ”מ כספית) עדיף על היעד הסטנדרטי (פחות מ־140) עבור אוכלוסיות רחבות, כולל חולי סוכרת וקשישים?

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

מקור: aua journals
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|27/09/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את הבטיחות ואת היעילות של שימוש באדי מים לצורך אבלציה של רקמת ערמונית בקרב גברים עם סרטן ערמונית מקומי (PCa) בדרגת סיכון בינוני במעקב של 12 חודשים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן